Sfârşitul lumii prezis de mayaşi - ce semnificaţie are

Ultima actualizare:

    cum va fi vremea de apocalipsă
cum va fi vremea de apocalipsă

Vechii mayaşi credeau că la 21 decembrie 2012 se încheie ciclul de 5.125 ani al civilizaţiei lor. Asta înseamnă ultimul baktun din cele 394, cuprinse în calendarul mayaş, care şi-a început numărătoarea în 3.114 î.Hr.

Conform astronomilor mayaşi, la această dată vor avea loc furtuni puternice în Soare, amplificate de alinierea planetelor, care vor duce la inversarea polilor magnetici ai Terrei.

În plus, la această dată se reîntoarce pe Terra un zeu mayaş războinic şi răzbunător. Dintre numeroasele civilizaţii ale Americii de dinaintea cuceririi spaniole, cultura şi civilizaţia Maya, desfăşurată geografic pe teritoriul Mexicului actual, este cea mai cunoscută, dar şi cea mai greu de înţeles.

Civilizaţia mayaşă a atins apogeul în perioada 300-900 d.Hr. De unde veneau ei şi de ce au ales una din regiunile cele mai neospitaliere ale Americii Centrale, nimeni nu ştie.

În plină pădure tropicală, mayaşii au construit temple care atrag şi acum milioane de turişti! Cum a reuşit acest popor, rămas într-un stadiu de civilizaţie materială foarte primitiv, de tipul epocii de piatră, care nu cunoştea nici metalele, nici animalul de povară sau de tracţiune, nici plugul, nici măcar roata, să depăşească toate celelalte popoare ale Americii precolumbiene în domeniul ştiinţei şi cel al artelor?

A fost singurul popor din America Centrală care a creat un sistem de scriere hieroglifică, iar preoţii lor au inventat încă din sec. IV î.e.n. un sistem de numerotare. Cifrele erau reprezentate prin puncte şi linii. Un punct însemna cifra 1, iar o linie - cifra 5. O altă enigmă pentru istorici rămâne dispariţia acestei civilizaţii.

69 de motive pentru care nu poate veni vineri Apocalipsa

Pariezi un euro pe dispariţia omenirii şi poţi câştiga 10.000 de euro

Şoc! Schelete de extratereştri descoperite în Mexic!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net