Venezuela în doliu. Preşedintele Hugo Chavez a murit

Ultima actualizare:

Chavez a revenit la Caracas în urmă cu două săptămâni, după ce a fost spitalizat la Havana. A urmat o cură de chimioterapie foarte puternică şi terapii complementare. A condus Venezuela timp de 14 ani.

Fostul preşedinte al Venezuelei a murit la vârsta de 58 de ani, iar anunţul decesului său nu reprezintă o surpriză, deteriorarea stării sale de sănătate fiind cunoscută.

Senatorul PSD Mircea Geoană a vorbit la Realitatea TV despre moartea lui Hugo Chavez şi despre posibilele schimbări prin care ţara va trece.

„Chavez a fost probabil cel mai vizibil succesor al lui Fidel Castro. Hugo Chavez este cel care naţionalizat principalele industrii ale acestei bogate ţări şi a fost principala voce a antiamericanismului, un personaj extrem de vizibil, de influent, dar bolnav de multă vreme. El nici măcar nu a apucat să depună jurământul ca preşedinte. Era un personaj extrem de pitoresc, foarte viu, extraordinar de antiamerican, dar un personaj care se visa - poate cum a fost şi Ceauşescu - un lider care joacă în liga mare la nivel internaţional.

Nu cred că regimul de la Caracas va suferi rapid o transformare, cred că va exista în mod evident o şansă pentru opoziţie în Venezuela. Se vor organiza alegeri prezidenţiale anticipate şi vom asista chiar la o alterare a balanţei strategice în America Latină şi revenirea Venezuelei către un concern de ţări mai puţin izolate. Dacă Venezuela va intra în circuitul naţiunilor care lucrează în curentul principal al globalizării, va fi un câştig pentru toată lumea", a încheiat Mircea Geoană.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net