Medic obligat să crească un copil până la 25 de ani, după un avort eşuat

Ultima actualizare:

    Foto: actualidad.orange.es
Foto: actualidad.orange.es

Un judecător din Palma de Mallorca (Baleare) a condamnat un medic să plătească întreţinere un copil născut după practicarea unui avort eşuat mamei acestuia. Magistratul a hotărât ca medicul să se ocupe de cheltuielile cu creşterea şi educaţia copilului, care deja are un an şi jumătate, până la împlinirea a 25 de ani.

Femeia a apelat la clinica respectivă pe 20 aprilie 2010 pentru un avort şi, după 15 zile de la operaţie, la controlul medical, medicul i-a confirmat că avortul a reuşit. Totuşi, după trei luni de la acel moment, femeia a descoperit că era, în continuare, însărcinată, scrie El Mundo.

Judecătorul a considerat, în sentinţă, că mama nu îşi dorea acest copil şi a făcut tot ceea ce era legal ca să evite naşterea acestuia, drept pentru care aceasta nu poate fi obligată să suporte cheltuielile de creştere a acestuia.

Pe lângă faptul că a fost condamnat la plata cheltuielilor cu creşterea copilului, medicul trebuie să-i plătească femeii daune morale, dat fiind că naşterea unui copil nedorit, din neglijenţa doctorului, i-a "perturbat serios viaţa". Astfel, medicul, împreună cu clinica la care acesta profesa, vor trebui să plătească suma de 420.000 de euro mamei.

CITEŞTE AICI ARTICOLUL INTEGRAL!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net