Isus Hristos a fost ucis de "Triada Letală"

Ultima actualizare:

Potrivit news.sciencemag.org, există mai multe ipoteze despre cum a survenit moartea lui Isus acum 2000 de ani.

Astfel, cei care au studiat cazul au conchis că Isus ar fi putut muri din cauza bătăii pe care a primit-o înainte să fie răstignit, bătaie care ar fi putut să genereze un cheag de sânge care să-i fi blocat plămânii.

O altă ipoteză este că decesul a survenit din cauza poziţiei de răstignire care a dus la sufocare sau că, de fapt, Isus nu era mort când a fost dat jos de pe cruce ci a murit ulterior când ar fi primit o lovitură de suliţă în piept.

Un doctor american, Joseph Bergeron, susţine că situaţia a fost, de fapt, alta. Ipoteza lui este bazată pe capacitatea de coagulare a sângelui şi a stârnit controverse printre cercetători.

Americanul susţine că Isus a decedat din cauza unui "mecanism" care a survenit în urma traumelor suferite şi a frigului. Mecanismul se numeşte "trauma indusă de coagularea sângelui" şi are loc când o serie de factori acţionează succesiv asupra corpului uman.

Teoria a fost emisă în baza faptului că, în ultimul deceniu, medicii care lucrează la Secţia Urgenţe spun că există o combinaţie de factori care intervin în cazul a 25% din traumele pacienţilor şi care cresc în mod dramatic riscul unei morţi foarte rapide, fenomen supranumit "Triada Letală".

"Triada letală" include o scădere bruscă a temperaturii corpului (hipotermia), scăderea abilităţii sângelui de a se coagula, care duce la sângerare necontrolată şi aciditatea anormală a sângelui, care generează o reacţie biochimică haotică. Hipotermia lui Isus ar fi putut fi cauzată de faptul că era aproape gol, cricificarea având loc în luna aprilie. Acest argument a fost suficient ca teoria americanului să fie respinsă de unii dintre colegii săi care sunt de părere că Joseph Bergeron a ajuns la concluziile lui studiind textele biblice traduse în engleză şi nu cele originale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net