Hoţii au furat un clopot de două tone şi jumătate

Ultima actualizare:

    Clopotul a dispărut peste noapte
Clopotul a dispărut peste noapte

Clopotul, fabricat în 1889, avea dimensiuni similare mult mai cunoscutului Liberty Bell din Philadelphia şi se afla în grădina catedralei St. Mary din San Francisco.

"Este un obiect nepreţuit care aparţinea arhidiocezei", afirmă poliţiştii despre obiectul care a dispărut peste noapte. Pentru hoţi, însă, se pare că are un preţ - cel pe care îl pot obţine vânzându-l la un centru de colectare a metalelor.

Cuprul din care este confecţionat clopotul le-ar putea aduce celor care l-au furat circa 75.000 de dolari. În schimb, fabricarea unei replici care să înlocuiască originalul dispărut ar costa 175.000 de dolari.

Clopotul nu a fost vândut până acum la nici un centru de colectare, dar autorităţile nici nu se aşteaptă la aşa ceva, cât timp obiectul ar atrage cu siguranţă atenţia. Mai mult, există temeri că hoţii îl vor tăia în bucăţi, de care vor putea scăpa mult mai uşor.

Fabricat în 1889 în Baltimore, obiectul de patrimoniu a fost amplasat în San Francisco, lângă lăcaşul de cult amintit. Clopotul a supravieţuit, de-a lungul timpului, atât cutremurului din 1906, cât şi incendiului care a mistuit în anii '60 clădirea originală a catedralei.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net