UPDATE Cutremur de 8 grade în Iran. Bilanţ tragic - VIDEO

Ultima actualizare:
Epicentrul cutremurului de marţi din Iran.
Epicentrul cutremurului de marţi din Iran.

Un cutremur cu magnitudinea de 8 grade a avut loc marţi, în Iran.

UPDATE: 87 de persoane au fost ucise de seism, potrivit agenţiei de ştiri UAE News din Emiratele Arabe Unite. Potrivit institului american de geofizică, în zona de „expunere severă” se află 232.000 de oameni.

Oficialii pakistanezi spun că la graniţa cu Iran au murit cel puţin cinci persoane. utorităţile din Iran au declarat stare naţională de urgenţă. Un seismolog din Iran a declarat pentru presa locală că, având în vedere magnitudinea puternică, se vor produce replici de până la 6 grade.


    Epicentrul cutremurului de marţi din Iran.
Epicentrul cutremurului de marţi din Iran.

UPDATE: În urma cutremurului de azi, considerat drept cel mai puternic din ultimii 40 de ani, cel puţin 40 de persoane au murit, potrivit televiziunii iraniene, press TV. Autorităţile au declarat că bilanţul victimelor ar putea fi de câteva sute.

Cutremurul a avut loc la ora 13.44, ora României. Epicentrul a fost la o adâncime de 15,2 kilometri şi s-a aflat în sudul Iranului, în apropierea graniţei cu Pakistanul.

Cutremurul s-a produs la 86 de kilometri est-sud-est de oraşul iranian Khash, la 167 de kilometri nord-est de Iranshahr (Iran) şi la 199 de kilometri sud-est de Zahedan (Iran).

Potrivit IBN, seismul a durat aproximativ 20 de secunde şi a fost simţit şi în New Delhi şi în unele părţi din India, unde oamenii au ieşit pe stradă, de frică şi în Dubai. Alte surse susţin că magnitudinea cutremurului ar fi fost de 7,8 grade pe scara Richter.

Cutremurul de azi a avut loc la o săptămână după ce un alt cutremur a lovit sudul Iranului. Atunci au murit cel puţin 30 de oameni şi au fost înregistraţi peste 80 de răniţi.

VIDEO (SEISMUL A FOST RESIMŢIT ŞI ÎN INDIA)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net