Vezi interviul pe care asasinul din Norvegia şi l-a luat singur înaintea masacrului!

Ultima actualizare:

Într-un manifest de 1.500 de pagini, Behring Breivik şi-a luat singur interviul pentru a transmite lumii întregi că îşi doreşte să rămână în istorie drept cel mai mare monstru de după al Doilea Război Mondial, potrivit Time. Documentul a fost scris în limba engleză şi postat pe internet. Autorităţile l-au descoperit, însă, abia după ce Breivik şi-a dus la îndeplinire planul.

"Ce te-a determinat să plănuieşti atacul?", s-a întrebat el. "Implicarea guvernului nostru în bombardamentele asupra Serbiei din 1999. A fost inacceptabil felul în care Statele Unite şi regimurile occidentale i-au bombardat pe fraţii noştri sârbi. Au fost şi alte motive. Guvernul meu şi presa au capitulat în faţa islamului. Mii de musulmani ajung aici în fiecare an, cerând azil sau prin legături de familie", şi-a răspuns singur.

"Bănuiesc că ai vrut să le spui şi prietenilor despre planul tău. A fost dificil să trăieşti o viaţă dublă? La început mi-a fost extrem de greu să nu le spun prietenilor mei. Am reuşit să ţin secrete cele mai importante informaţii. Să le dau aceste informaţii i-ar fi pus într-o postură foarte dificilă pentru că ar fi trebuit, obligaţi de lege, să alerteze autorităţile. În plus m-aş fi pus pe mine în pericol", mai scrie acesta în interviu.

"Numeşte o personalitate pe care ai vrea să o întâlneşti. Papa sau pe Vladimir Putin. Putin pare un lider onest şi demn de respect. Nu sunt sigur dacă ne poate deveni cel mai bun aliat sau cel mai aprig duşman. Este foarte dificil de psihanalizat. Cu siguranţă nu aş vrea să-i fiu inamic. Evident va fi nevoit să condamne acest atac. Este de înţeles".

Anders Behring Breivik are două dorinţe

Suspectul în cazul atacurilor care au îndoliat vineri Norvegia doreşte o audiere publică în faţa judecătorului care trebuie să se pronunţe luni asupra plasării sale în arest preventiv şi să compară îmbrăcat în uniformă, a anunţat avocatul său duminică seara.

"El are două dorinţe: prima este ca audierea să fie publică şi a doua este să poată fi îmbrăcat într-o uniformă", a declarat avocatul, Geir Lippestad pentru postul de televiziune NRK. "Nu ştiu despre ce uniformă este vorba", a precizat el.Sunt doar câteva dintre întrebările şi răspunsurile din interviul autoadresat de Anders Breivik. Vorbeşte printre altele de ideologia marxistă şi de faptul că a început să aibă viziuni anti-islamiste încă din adolescenţă.

În prezent, Anders Behring Breivik are statutul de suspect şi, conform sistemului judiciar norvegian, nu va putea fi inculpat decât la sfârşitul anchetei poliţiei.Breivik urmează să compară luni la ora 13.00 (14.00, ora României) în faţa tribunalului din Oslo, care trebuie să se pronunţe asupra plasării sale în arest preventiv.

CITEŞTE ŞI

Norvegienii ar putea cere opt săptămâni de arest preventiv împotriva criminalului de la Oslo

Imagini

cutremurătoare! Victimele masacrului din Norvegia zac pe malul apei - VIDEO

El

este teroristul arestat pentru împuşcarea a 80 de persoane, în atacul armat din Norvegia - FOTO/VIDEO

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net