A dat 100.000 $ să-şi facă o dublură la căţel

Ultima actualizare:

    Clona în  braţele stăpânei,  Rebecca Smith
Clona în braţele stăpânei, Rebecca Smith

S-a născut primul căţel clonat din Marea Britanie! Rebecca Smith a plătit 100.000 $ (circa 324.000 lei) unui laborator din Coreea de Sud pentru a-l obţine pe "Mini Winnie", clona câinelui ei, Winnie.

Rebecca Smith, o tânără de 29 de ani din Londra, îl iubeşte atât de mult pe câinele ei, Winnie, un teckel de 12 ani, încât a cheltuit o sumă uriaşă, suficientă pentru a cumpăra o casă, ca să-l cloneze. Ştiind că speranţa de viaţă a dulăului ei nu poate depăşi 15 ani, Rebecca s-a hotărât să-şi procure deja o clonă a acestuia. A luat legătura cu un laborator experimentat din Seul, care i-a cerut să trimită o mostră de ţesut din pielea animalului, în azot lichid.

simeon stalpnicul png

Tânăra s-a dus personal la Seul şi a asistat la procesul de clonare a câinelui. Celule ADN din pielea lui Winnie au fost introduse într-un ovul fecundat al unui câine donator de aceeaşi rasă. După ce s-a obţinut embrionul clonat, acesta a fost introdus în uterul unei căţele ca mamă purtătoare. Căţelul clonat, "Mini Winnie", s-a născut prin cezariană la 30 martie şi cântăreşte acum peste o jumătate de kilogram.

"Am văzut când a venit pe lume. Este exact ca şi Winnie. E identic!", spune Rebecca, acum în al nouălea cer de fericire. "Ca personalitate nu ştiu încă dacă sunt identici. Dar ca înfăţişare nu este nici o îndoială", mărturiseşte ea.

Snuppy, primul câine clonat din istorie

Snuppy, copia unui ogar afgan, a fost primul câine clonat, în 2005. S-a reuşit obţinerea lui după 1.095 de încercări eşuate. Clonarea a fost realizată de o echipă de la Universitatea Naţională din Seul, Coreea de Sud. S-a folosit aceeaşi metodă de clonare ca şi în cazul oiţei Dolly, primul mamifer clonat în 1996.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net