Cimpanzeul FELIX, ultimul din neamul lui

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Atenţie! O parte dintre animalele de la Zoo Băneasa pot avea parte de soarta dropiei. O pasăre care a trăit la noi, iar din 1981 nu mai există. Pe ultima sută de metri, bucureştenii pot vedea, la Grădina Zoologică, ultimul exemplar de cimpanzeu din România.

Îl cheamă Felix, are 38 de ani şi trăieşte de când se ştie în captivitate. Părinţii lui au fost vedetele Circului Globus, iar atunci când s-au „pensionat" au fost mutaţi la Zoo Băneasa.

Aici i-au dat viaţă lui Felix, un cimpanzeu jucăuş, care a încântat ochii a mii de vizitatori, de-a lungul timpului. De ceva vreme, însă, este morocănos. Îngrijitorii de la Grădina Zoologică pun asta pe seama faptului că a rămas singur pe lume, după ce sora sa, Felicia, a murit, în urmă cu doi ani.

„S-au bătut, iar ea fiind mai bătrână nu a rezistat. Acum, Felix este singurul cimpanzeu din ţara noastră", ne-a mărturisit Gheorghe Albu, şeful îngrijitorilor de la Zoo Băneasa. Nici condorul Raul nu are pereche în România.

Are 40 de ani şi este unicul exemplar din specia lui. Este o pasăre răpitoare, originară din America de Nord şi America de Sud. Pentru că este agresiv, nici măcar îngrijorii nu au curajul să intre la el în cuşcă.

simeon stalpnicul png

„Îi dăm bucata de carne repede şi fugim. Nu-i place să fie deranjat de nimeni", ne avertizează Ioana, cea care se ocupă de Raul.

Râsul este un alt animal pe cale de dispariţie. În toată ţara mai există doar patru exemplare: două la Zoo din Bucureşti, unul la Sibiu şi încă unul la Grădina Zoologică din Târgu Mureş.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net