Cel mai mare organism viu de pe Pământ are un diametru de peste 5 kilometri

Ultima actualizare:

Organismul se numeşte Armillaria Ostoyae, cunoscută popular sub numele de ciuperca de miere, şi a ajuns să aibă o reţea de filamente de aproximativ 5,6 kilometri.

Ciuperca a început de la un singur spor, prea mic pentru a fi observat fără un microscop, şi şi-a întins filamentele printr-o pădure timp de aproape 2400 de ani, ucigând copacii din calea sa. Acoperă acum circa 800 de hectare din pădurea Malheur situată în estul Statului Oregon.

Potrivit The Independent, ciuperca a a pătruns în Pământ la o adâncime de aproape un metru, având efecte dezastruase pentru copacii.

Ciuperca a fost descoperită de Catherine Parks, un om de ştiinţă de la Pacific Northwest Research Station din Oregon. Ea a delimitat o zonă cu copaci morţi şi a cules mostre de la 112 rădăcini. A identificat ciuperca printr-un teste ADN. Comparând culturile a descoperit că 61 dintre ele proveneau de la acelaşi organism, ceea ce înseamnă că această ciupercă a crescut mult mai mare decât orice alt organism.

Sursa citată susţine că o altă astfel de ciupercă a fost descoperită în anul 1992 în Statul Washington, acoperind circa 600 de hectare, în apropierea muntelui Adams.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net