Vrei bălăceală de lux la Therme? Pregăteşte-te de cozi!

Ultima actualizare:

    Reporterii Click! au fost în weekend la Therme, cel mai mare Spa din Europa de Est
Reporterii Click! au fost în weekend la Therme, cel mai mare Spa din Europa de Est

“La zece minute de Bucureşti s-a deschis cel mai mare Spa din Europa de Est”. Aşa a sunat informaţia care a fost pe buzele tuturor săptămâna trecută.

Reporterii Click! au fost curioşi să testeze distracţia de la piscine, aşa că sâmbătă, în jurul orei 12.30, au pornit spre Baloteşti. 

Reporterii Click! au fost curioşi să testeze distracţia de la piscine, aşa că sâmbătă, în jurul orei 12.30, au pornit spre Baloteşti. 
Reporterii Click! au fost curioşi să testeze distracţia de la piscine, aşa că sâmbătă, în jurul orei 12.30, au pornit spre Baloteşti. 

Din centrul Capitalei până la Therme nu am făcut mai mult de 20 de minute. Drumul se bifurcă la un moment dat din DN 1 şi un indicator îndrumă vizitatorii către zona de acces a centrului de agrement. Parcarea e plină ca la mall în preajma Sărbătorilor. Ştiam că mă aşteaptă câteva ore de relaxare, aşa că mi-am spus că nimic nu-mi va strica dispoziţia! Nici măcar coada de la intrarea în Therme.

“Stimaţi clienţi, nu mai putem permite accesul în zona Galaxy, deoarece am atins limita maximă de persoane. Vă informăm că timpul de aşteptare este de 3-4 ore!”. Dumnezeule, ce tristeţe pe ochii micuţilor care de-abia aşteptau să se dea pe toboganele cu apă. De părinţi, ce să mai spun. Disperaţi, dar n-au încotro. Se fac comozi şi stau la coadă. Eu, norocoasă. Am plătit 77 de lei pentru 3,5 ore în zona Elysium (cu acces inclusiv în zona The Palm şi Galaxy). Am primit o brăţară care activează uşa vestiarului, permite trecerea dintr-o zonă în alta a Spa-ului, şi înmagazinează tot ce consumi la Therme.

Gata, am depăşit nebunia de la intrare, m-am schimbat, sunt pregătită de răsfăţ. Îmi imaginam cum savurez un fresh într-una dintre cele trei piscine cu aromaterapie. Şi, cam la stadiul de imaginaţie a fost totul. Am intrat în zona The Palm. Şoc! Era agitaţie cam la fel de mare ca la un meci Steaua-Dinamo, din zilele bune, când oamenii umpleau stadioanele. Furnicar şi alta nu.

 Piscina plină, şezlongurile ocupate. Toate. Stau câteva secunde să evaluez situaţia... Ce variante am? Mă plimb un pic, poate, poate. Trec pe lângă piscina mare, n-am nici o şansă să mă apropii de bar, merg mai departe. Zeci de perechi de papuci lângă jacuzzi, e clar, n-am loc nici aici. Îmi încerc norocul la piscina exterioară, cu apa termală. Mulţi “excentrici” şi acolo. E cazul să mă hidratez. Am petrecut deja peste 30 de minute şi n-am apucat să fac nimic. Mă aşez la coadă la Vitamin Bar. Victorie! După aproape 20 de minute, îmi primesc fresh-ul mult dorit.

Cu forţe proaspete, îmi iau inima-n dinţi si urc spre zona Elysium, acolo unde mă aşteptau saunele. Şase la număr, cu temperaturi între 45-90 de grade. 15 minute m-am relaxat într-un decor liniştitor, ca un colţ de Paradis. Mai departe, am zis să încerc duşul cală, numit şi Floarea Evei. Interesant design, răcoritor, fix ce îmi trebuia! La câţiva paşi, restaurantul. Unde nu se poate intra fără halat, cum e şi firesc, de altfel. Lângă, două camere pentru masaj, ambele libere.  E clar, românii vor bălăceală. Mai fac câţiva paşi, în căutarea unui şezlong. Evident, nici aici nu am găsit nimic liber.

Cobor spre zona Galaxy.  Dacă mi s-a părut nebunie la The Palm, pentru agitaţia de la Galaxy nu există cuvinte. Piscina plină, zeci de copii se zbenguiesc pe tobogane, sub atenta supraveghere a angajaţilor centrului Spa. Mulţi, foarte mulţi, toţi îmbrăcaţi cu tricouri cu însemnele Therme. O baie scurtă, fiindcă e aglomerat şi gălăgie. Asta e, mi-am zis, îmi încerc norocul în cursul săptămânii, că sigur e ceva mai liber!

Brăţara-minune face totul

La intrarea în Therme, toţi clienţii primesc o brăţară cu cip. Pe ea este trecut un număr, care corespunde numărului vestiarului care ţi se dă. Uşa dulapului se închide şi se deschide apropiind brăţara de senzor. Nu îţi trebuie bani sau card în interiorul Spa-ului, pentru că totul se înregistrează pe brăţară, indiferent că este vorba de mâncare de la restaurantul colonial, de băuturi de la pool bar sau de masaje din zona Elysium. Brăţara îţi asigură acces doar în zona solicitată, iar plata se face la ieşire, la finalul distracţiei.

Preţuri pentru toate buzunarele

simeon stalpnicul png

Cel mai mare Spa din Europa are preţuri accesibile. O familie cu doi copii plăteşte 168 lei pe zi în zona Galaxy (unde sunt toboganele), la The Plam, o persoană plăteşte 64 lei pe zi, dar are acces şi la Galaxy, iar la Elysium 83 de lei pe zi (preţurile pentru weekend, în cursul săptămânii toate costă cu 10 lei mai puţin).

La capitolul băutură, o cafea costă între 5 şi 8 lei, un suc acidulat 8 lei, un fresh 15 lei, o bere 8-10 lei.  O masă la restaurantul de lângă piscină între 20-40 lei, dar poate depăşi, în funcţie de preparate. Un fel de mâncare la localul din zona Elysium, cel mai scump al Spa-ului, costă între 19 lei (supă cremă de dovleac) şi 197 lei (antricot de vită argentinian cu cartofi prăjiţi şi sos bearnaise).

PLUSURI

  • Totul arată impecabil şi este curat în permanenţă.
  • Sistemul tehnologizat e pus la punct perfect.
  • Copiii au locuri de distracţie variate.
  • Prezenţa în număr mare a angajaţilor Spa-ului, gata să ofere ajutor mereu.

MINUSURI

  • Lipsa unei parcări subterane.
  • Prea puţine zone de unde poţi cumpăra băuturi.
  • Timp mare de stat la coadă.
  • Prea puţine şezlonguri.

Therme Bucureşti - galerie foto

image
image
image
image
image
image
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net