7 sfaturi să treci uşor de Pasajul Pipera

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Te-ai bucurat când ţi s-a spus că îţi vor face un pasaj pe care să circuli în condiţii mai bune. Ai aşteptat cu sufletul la gură să se deschidă la timp, dar ai înjurat în barbă când şantierul s-a prelungit. Acum, că pasajul Pipera-Văcărescu e gata, Click! îţi spune la ce trebuie să fii atent când ajungi cu maşina în zona acestei construcţii.

Şoseaua Pipera nu a fost lărgită în întregime. De la intersecţia cu strada Nicolae Caramfil şi până la intrarea pe actualul pod sunt doar două benzi pe fiecare sens. Acest lucru va crea probleme celor care circulă pe banda laterală podului, venind dinspre Direcţia Permise şi Înmatriculări Auto.

Sub pod, în dreptul staţiei de metrou Aurel Vlaicu, va funcţiona o parcare.  Accesul se va face din breteaua laterală pasajului, iar ieşirea va fi 50 de metri  mai în faţă, pe aceeaşi arteră

simeon stalpnicul png

Breateaua laterală de la intersecţia cu Calea Floreasca e  drum cu prioritate

simeon stalpnicul png

De pe Calea Floreasca poţi să intri pe  breteaua laterală (dreapta), să faci stânga  sub pod ori să mergi înainte pe strada  Avionului. E semn de „cedează trecerea”

simeon stalpnicul png

Şoferii care circulă la sol vor fi puşi în dificultate de cei care vin, cu viteză, de pe pod, fiindcă banda laterală pasajului îi obligă să facă un viraj prea brusc pentru a se înscrie pe Şoseaua Pipera. Sub pasaj, în intersecţiile cu Bd. Barbu Văcărescu şi Calea Floreasca, circulaţia a fost uşurată prin amplasarea de semafoare pentru fiecare direcţie în parte.

Semaforul de pe str. Alex. Şerbănescu, spre Bd.  Văcărescu, nu ţi-e de prea  mare folos. Lipsesc  marcajele rutiere de direcţie

simeon stalpnicul png

Pe breteaua laterală  (dinspre metrou spre Direcţia Permise)  ai semafor, „cedează trecerea”  şi trecere de pietoni chiar în  intersecţia cu Bd. Văcărescu

simeon stalpnicul png

De pe Bd. Barbu Văcărescu, poţi circula în orice direcţie pe sub pod. La dreapta ai verde intermitent  pentru accesul pe breteaua  laterală spre Direcţia Permise

simeon stalpnicul png

Dinspre Direcţia Permise breteaua laterală îţi permite să faci dreapta pe str. Alex. Şerbănescu, să mergi înainte sau să virezi stânga spre Bd. Văcărescu. Nu scăpa din ochi semnul „cedează trecerea”

simeon stalpnicul png

Click! a găsit, însă, o mare inadvertenţă. Cei care nu cunosc deloc zona descoperă cu greu semaforul pentru direcţia în care vor s-o apuce, iar şoseaua nu e marcată cu săgeţile albe corespunzătoare. Sunt, astfel, şanse mari să te trezeşti stând la semafor pe banda pentru stânga, deşi intenţionezi să mergi înainte. Grijă mare, aşadar!

Inaugurarea podului, amânată de cinci ori

Deschiderea pasajului Pipera-Văcărescu a fost aşteptată de zeci de mii de bucureşteni care locuiesc sau muncesc în zona de nord a oraşului.

Din motive tehnice şi din cauza ­vremii, podul nu a putut fi inaugurat la termenul oferit de ­constructor, decembrie 2011. Primarul Sorin Oprescu a decis ­deschiderea circulaţiei pe noua ­construcţie luni după-amiază, în urma unei vizite pe şantier, însă fără fast. Lucrarea a început în august 2010 şi a costat 143 de ­milioane de lei.

În paralel cu realizarea pasajului s-a executat lărgirea Şoselei Pipera, de la două la şase benzi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net