Pun iarbă pe blocuri şi iederă pe Dâmboviţa

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Strada Liviu Rebreanu din sectorul 3 va deveni cea mai modernă şi ecologică arteră din Capitală. Autorităţile dau 15 milioane de euro şi vor să amenajeze spaţii verzi pe blocuri şi să schimbe totul, de la utilităţi la linia de tramvai, pe mijlocul căreia va fi sădită iarbă.

Pe 1 iulie sunt programate să înceapă lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere pe str. Liviu Rebreanu. Spaţii de joacă ultimul răcnet, plante agăţătoare pe pereţii blocurilor, bănci ergonomice şi stâlpi personalizaţi, sunt câteva dintre secretele proiectului experimental pe care îl va pune în aplicare firma care va executa lucrările.

„Vom reface intersecţiile str. Liviu Rebreanu-Bd. 1 Decembrie 1918 şi str. Liviu Rebreanu-str. Barajul Dunării. Între ele vom lărgi artera de la una la două benzi pe sens. Lucrările vor dura 18 luni", ne-a explicat Ion Dedu, şeful Departamentului Transporturi din cadrul Primăriei.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei vor propune azi consilierilor municipali şi alte „investiţii verzi", pe baza unor fonduri europene. Astfel, pe acoperişurile a 12 cămine, şase de la Politehnică, iar restul de la Medicină, vor apărea spaţii verzi.

Cheiul Dâmboviţei- Malurile râului vor fi pline de verdeaţă pe o distanţă de 17 km, nu uscate ca acum

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Pe malurile Dâmboviţei, de la Politehnică şi până la Vitan- Bârzeşti, se vor monta panouri plutitoare modulare cu plante. Acestea vor fi fixate de maluri şi de suporţi plutitori (partea dinspre apă). Investiţia totală estimată e de aproape 25 de milioane de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net