Proteste de amploare ale poliţiştilor! Circulaţia, dată peste cap în Bucureşti

Ultima actualizare:

    Poliţiştii cer bani mai mulţi la salariufoto: Mediafax
Poliţiştii cer bani mai mulţi la salariufoto: Mediafax

Peste o mie de poliţişti protestează în faţa Ministerului Afacerilor Interne, cerând majorarea salariilor, urmând să plece în marş spre Guvern. De la ora 8.00 dimineaţa sunt restricţii de trafic în centrul Capitalei.

Participanţii la protest au cântat imnul naţional ”Deşteaptă-te române!” şi au ţinut şi un moment de reculegere în memoria poliţiştilor căzuţi la datorie.

Organizatorii protestului au amplasat şi o scenă, de pe care Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC), le-a vorbit protestatarilor.”La baza societăţii stau trei mari piloni: ordinea publică, educaţia şi sănătatea, în această ordine. Statul român trebuie să îşi asume, să înţeleagă că noi ne-am asumat un război cu infracţionalitatea, dar trebuie să fim răsplătiţi pe măsură”, a spus Coarnă, citat de news.ro.


    Poliţiştii vor ajunge în marş la Guvernfoto: Mediafax
Poliţiştii vor ajunge în marş la Guvernfoto: Mediafax

Poliţiştii cer majorarea salariilor, eliminarea diferenţelor mari de salarizare dintre agenţi şi ofiţeri, plata sporurilor la nivelul salariului minim brut de 1.450 de lei, şi nu la cel din 2009, precum şi modificarea unor prevederi privind programul de lucru şi repausul săptămânal. 

La protest, sunt aşteptaţi peste 7.000 de poliţişti, atât din Bucureşti, cât şi din alte oraşe, care ar urma să plece în marş, spre Piaţa Victoriei şi să continue manifestaţia în faţa Guvernului. În zona centrală a Capitalei sunt restricţii de trafic începând cu ora 8.00. Începând cu ora 9.00, au fost impuse restricţii de trafic şi pe Strada Academiei, între Strada Ion Câmpineanu şi Strada Dem I. Dobrescu.

În Piaţa Victoriei, traficul se va desfăşura pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa clădirii Guvernului, între Bulevardul Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv Bulevardul Lascăr Catargiu, iar traficul rutier de pe Strada Paris şi de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara va direcţionat către Bulevardul Aviatorilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net