«Pana de curent mi-a ars 16 aparate din casă»

Ultima actualizare:

    Laura Grigore ne-a  arătat toate cele  16 aparate distruseFoto: Dorin Constanda
Laura Grigore ne-a arătat toate cele 16 aparate distruseFoto: Dorin Constanda

S-au trezit în toiul nopţii în frig şi cu toată aparatura electrică „prăjită”. Un bloc întreg din cartierul bucureştean Berceni a fost păgubit, dar până ieri nimeni nu a vrut să îi asculte. Unii au mai mult de zece electrocasnice arse.

S-au culcat obosiţi după o săptămână de muncă. Unii s-au trezit în fum greu, înecăcios, ce ieşea din prize, din centralele termice, din televizoare şi din becuri. Sâmbătă noapte, în jurul orei 3.30, a fost o pană de curent în cartierul Progresul din Capitală. Locatarii din blocul L, de pe strada Şoimuş, dormeau duşi. Până au venit electricienii să repare avaria, puţini şi-au dat seama că toate aparatele electrice din casă au fost distruse de o supraîncărcare a reţelei electrice.


    Frigiderul defect a fost  transformat în depozit  de  obiecte avariateFoto: Dorin Constanda
Frigiderul defect a fost transformat în depozit de obiecte avariateFoto: Dorin Constanda

“M-am trezit din pricina frigului. Nu ştiam de ce e atât de rece în casă şi am vrut să aprind lumina, apoi televizorul. Pe la ora 5.30 au venit de la ENEL şi au reparat. Atunci am văzut dezastrul: 16 aparate electrocasnice au fost distruse. Centrala termică era pe butuci, patru televizoare, radioul, calculatorul, monitorul, cuptorul cu microunde, combina audio, DVD-ul, ventilatoarele de aerisire. Am fost nevoită să caut bani să repar măcar centrala termică pentru că nu se putea sta în casă din pricina frigului. M-a costat 700 de lei”, ne-a declarat Laura Grigore, una dintre persoanele păgubite.


    Reparaţia centralei  termice a costat  700 de leiFoto: Dorin Constanda
Reparaţia centralei termice a costat 700 de leiFoto: Dorin Constanda

La un alt apartament, Constantin Sandu ne-a arătat ”mortul din sufragerie”, adică televizorul distrus, plus centrala termică, încărcătoarele telefoanelor şi becurile arse. La un etaj mai sus, aceeaşi situaţie. Alina Diaconu a reparat centrala termică şi a plătit 1.000 lei. Toţi ne-au declarat că au sunat de zeci de ori la ENEL pentru a sesiza pagubele şi nu primiseră răspuns.

Ce trebuie să faci în caz de avarie

”Prima avarie a produs pagube. Asta a stabilit echipa ENEL care a fost duminică la faţa locului. În astfel de situaţii trebuie făcuţi patru paşi foarte importanţi. Unu: în termen de zece zile trebuie făcută o sesizare în care să se explice ce s-a întâmplat, când şi care sunt pagubele. Doi: o echipă ENEL verifică motivul supratensiunii. Trei: trebuie prezentate facturi de la obiectele distruse sau avariate. În cazul în care acestea nu mai există, se va face o evaluare. Patru: se fac despăgubirile, într-un termen rezonabil”, ne-a informat Ion Sergiu, reprezentant ENEL.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net