Aici vor parca 1.300 de maşini

Ultima actualizare:

    Parcarea a costat  8,5 milioane de euro,  bani alocaţi de la bugetul  Primăriei Capitalei (Fotografii: Sever Gheorghe)
Parcarea a costat 8,5 milioane de euro, bani alocaţi de la bugetul Primăriei Capitalei (Fotografii: Sever Gheorghe)

Au deschis stadionul, l-au inaugurat cu un meci de pomină cu Franţa, au trecut cu bine peste finala Europa League, iar acum se pregătesc să inaugureze o investiţie aşteptată de bucureşteni. Deşi au pus carul înaintea boilor, edilii Capitalei spun că parcarea aferentă stadionului va fi cea mai modernă din oraş.

Iubitorii fotbalului visau să-şi lase maşinile în parcarea stadionului la meciul vieţii dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao. Autorităţile nu le-au putut face pe plac, dar le promit că într-o lună ei îşi vor putea parca autoturismele aici.

Locurile de parcare pot fi ocupate de riverani în timpul săptămânii

simeon stalpnicul png

Mega-parcarea din curtea Arenei Naţionale va fi dată în folosinţă la 15 iunie, la opt luni şi jumătate de la începerea lucrărilor. Construcţia are 1.300 de locuri de parcare, dispuse pe trei niveluri, iar pe terasă va avea un teren de fotbal în mărime naturală şi alte două terenuri mai mici pentru baschet şi tenis.

Terasa va fi deschisă publicului cel puţin şase luni pe an, zi de zi, pentru practicarea sporturilor, iar rampele de acces sunt construite în aşa fel încât să topească zăpada pe timp de iarnă şi să împiedice producerea poleiului. Locurile de parcare vor fi puse la dispoziţia fanilor fotbalului contra unui tarif de 2,5 lei-3 lei pe oră. În timpul săptămânii, parcarea va putea fi folosită de bucureştenii care locuiesc în zona stadionului, tot contra cost.

„Tarifele nu au fost stabilite încă, însă vor fi similare celor practicate în cartierele rezidenţiale", a afirmat edilul general Sorin Oprescu. Tot pentru riverani, aici va funcţiona o spălătorie auto ecologică.

Faţada va fi îmbrăcată în iederă

Parcarea a fost gândită ca o clădire ecologică. Pentru reducerea noxelor produse de maşini, faţada parcării va fi „îmbrăcată" în iederă perenă. De structura din beton se va ancora o structură uşoară din aluminiu, de care va fi prinsă o plasă pe care vor creşte plantele. Aceasta ar fi prima clădire „verde" din Capitală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
insula capri jpeg
pomi fructiferi jpg
4 front carburanti caseta jpg
fiat topolino jpg
batic dacic pe Columna 640x370 jpg
sat pixabay jpg
nava de croaziera foto pixabay
West Side Flower Fest 2 1 scaled jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net