Trăiau într-o ruină, acum au ajuns sub cerul liber. Trei familii cu 5 copii dorm în corturi de carton la doi paşi de Guvern

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Daniela are trei luni şi primeşte sân între un Mini Cooper şi un BMW, Daniel are un an şi patru luni şi doarme cu degetul în gură pe cartoane, lângă un Renault. Sunt doar doi dintre copiii celor trei familii care şi-au făcut culcuş de o lună într-o parcare de pe Şos Titulescu.

Cele 11 suflete familii stau de o lună în parcarea din spatele blocului 20 de pe Şos Nicolae Titulescu, la aproximativ 500 de metri de sediul Guvernului. Locatarii s-au obişnuit deja cu ei. Unii le plâng de milă, alţii îi consideră o sursă de mizerie. Au fost evacuaţi de proprietar din casa naţionalizată de pe strada Lebedei, de la nr 8, lângă al cărei gard şi-au făcut casă din cartoanele strânse din ghenele de gunoi din zonă. Familiile Cloşca, Mihăileanu şi Tincu locuiau în casa veche şi dărăpănată de vreo 4-5 ani. Nu aveau condiţii, dar măcar aveau un acoperiş deasupra capului. Acum nu-l mai au nici pe acela.

Înainte locuiau în casa dărăpănată de pe strada Lebedei nr. 8

simeon stalpnicul png

„Noi ne descurcăm cum putem şi răbdăm că suntem adulţi, dar mai greu este pentru cei cinci copii care se chinuie cu noi. Cel mai mare copil are opt ani şi îşi face lecţiile pe capota maşinilor de lux din preajmă, că în zona asta nu sunt săraci. Suntem la doi paşi de biroul premierului, dar nu a trimis pe nimeni să ne ajute", se plânge Nicoleta. Vremea rea nu îi sperie, dar îşi fac griji pentru copii.

Acum şi-au făcut casă din cartoane

simeon stalpnicul png

„Ce o să ne facem cu cei mici când o să înceapă ninsoarea. Copiii sunt foarte înţelegători şi rezistă mai bine decât speram. Doar când văd la geam copiii din bloc că stau la căldură îmbrăcaţi lejer şi se joacă fericiţi ne întreabă de ce ei dorm în parcare şi au mereu hainele ude!", povesteşte Daniel care face în fiecare zi lecţii cu copiii la lumina lumânării. În Capitala României, metropolă europeană, la sfârşit de an 2013, şase adulţi şi cinci copii sunt condamnaţi la durere şi suferinţă!

Şase adulţi şi cinci copii trăiesc o dramă în centrul Capitalei

simeon stalpnicul png

«Mulţi locatari se plâng de ei»

Printre cei care nu văd cu ochi buni prezenţa evacuaţilor în parcarea blocului 10 de pe Şoseaua Nicolae Titulescu se află şi administratorul Petru Stăncuţ. „Mulţi locatari s-au plâns de prezenţa acestor oameni la doi paşi de geamurile lor. Am primit reclamaţii că aruncă gunoaie peste tot, zgârie maşinile, îşi fac nevoile pe unde apucă. Nu îi vrem aici!", spune supărat Petru Stăncuţ.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net