EXCLUSIV «Nepoata noastră a fost rapita şi sechestrată»

Ultima actualizare:

    Iuliana Ionescu
Iuliana Ionescu

Are 15 ani, este frumoasă foc şi olimpică la mai toate materiile. De trei zile, însă, familia nu mai ştie nimic de ea. Dacă părinţii şi buncii cred că Iuliana Ionescu a fost răpită şi sechestrată, poliţiştii merg pe o altă pistă. Spun că fata cu ochi verzi a luat drumul mănăstirii.

„Vremea e frumoasă, eu am plecat la mănăstire". Mesajul şocant a fost lăsat de Iuliana Ionescu în camera sa, înainte să plece la şcoală. Fata de 15 ani a dispărut încă de miercuri. În jurul prânzului, a plecat de acasă, împreună cu mama ei, ca în fiecare zi. Ea trebuia să ajungă la Colegiul „Sf. Sava", acolo unde este elevă în clasa a IX-a, iar femeia la serviciu. Au luat metroul din cartierul bucureştean Militari şi au coborât, la ora 12.30, la staţia Eroilor. De aici, Iuliana a plecat singură. Urma să ia autobuzul trei staţii, până la Cişmigiu. A fost ultima oară când Dana Ionescu a apucat să-şi mai vadă copila.

Vasile şi Lucreţia,bunicii Iulianei

simeon stalpnicul png

Bunicul fetei ne arată cartea de fizică şi caietele, pe care fata le-a lăsat pe birou

simeon stalpnicul png

Iuliana mergea des la Biserica „Sfântul Nicolae”, din Militari

simeon stalpnicul png

„Când ajungea la şcoală trebuia să mă sune, asta era convenţia noastră. Miercuri, însă, nu am primit nici o veste de la ea. Am căutat-o şi avea telefonul închis. M-am dus la şcoală, iar colegii mi-au spus că nu a venit", a declarat, cu ochii în lacrimi mama Iulianei.

Buncii sunt disperaţi. Au crescut-o frumos şi parcă simt că ceva rău i s-a întâmplat nepoatei lor. „Ne e teamă că a fost răpită şi sechestrată. Nu avea prieteni, învăţa toată ziua, iar atunci când pleca era însoţită de noi. Nici la mall nu s-a dus vreodată singură. Era olimpică la mai toate materiile", povesteşte Vasile Popescu, bunicul puştoaicei.

Anchetatorii sunt, însă, de altă părere. Cred că fata a plecat de bunăvoie de acasă. Nu a mai ajuns la şcoală, ci s-a oprit la un magazin unde şi-a amanetat lănţişorul de aur şi telefonul de ultimă generaţie, primit de la părinţi în urmă cu cinci luni, după care a plecat la mănăstire cu gândul să se călugărească. Pe lângă bileţelul de adio lăsat familiei, eleva i-a trimis un mail ciudat duhovnicului ei, în urmă cu câteva zile: „Merg la mănăstire. Îl iubesc pe Iisus. Vine Apocalipsa", îl anunţa fata.

„Nu pot să vorbesc prea multe despre decizia ei, pentru că familia mi-a interzis. Le-am spus tot ce ştiam poliţiştilor", a declarat, pentru Click!, preotul Visarion Alexa, de la Biserica „Sfântul Nicolae".

Bunicul elevei ne-a mărturisit că parohul a sfătuit-o pe nepoata sa să aştepte să împlinească 18 ani şi apoi să se călugărească. „Nu lipsea de la nici o Liturghie. Venea duminică de duminică şi uneori şi după-amiaza. A compus şi o poezie religioasă, pe care le-a dat-o enoriaşilor", îşi aminteşte Rica Enache, femeia de la lumânări. Cei de la Patriarhie au căutat-o în toate mănăstirile, aflate pe o rază de 300 km în jurul Capitalei, însă, nici urmă de copilă. Oricum, minorii nu sunt primiţi să se călugărească.

Andreea Simon e căutată de nouă ani

Andreea Simon era o fetiţă de 9 ani veselă, sociabilă şi bună la învăţătură. Pe 15 decembrie 2005, la ora 18.55, a plecat la magazinul din cartier să cumpere apă minerală, smântână, chibrituri şi un caiet. După şase minute a fost văzută pe camerele de supraveghere intrând în alimentara, iar la ora 19.05 a ieşit. În jurul orei 19.15, văzând că nu mai vine, mama pleacă după ea. Vânzătoarea îi confirmă că a fost acolo. La orele 20.00, părinţii sesizează dispariţia Andreei la Poliţia din Miercurea Ciuc. Încep, imediat, căutările. De atunci au trecut nouă ani, însă, nici urmă de fată.

Părinţii nu mai ştiu nimic de Elvira din 2007

Elvira Ghioca avea zece ani, când a dispărut fără urmă. Totul s-a întâmplat pe 21 februarie 2007, în timp ce fata se juca în parcul oraşului Berbeşti, din judeţul Vâlcea. Era îmbrăcată cu pantaloni de culoare roşie cu dungă neagră, pulover cu romburi de culori, iar în picioare avea sandale. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat cu fetiţa blondă. Poliţiştii nu au reuşit nici până în ziua de azi să dea de urma ei. Pe site-ul Poliţiei Române sunt daţi dispăruţi 27 de copii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net