«Jucăria lui Ionuţ va dormi în pătuţul lui de la grădiniţă»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Azi începe noul an şcolar, iar prichindeii de grădiniţă sunt nerăbdători să-şi revadă colegii, dar şi pe doamna educatoare. Ionuţ nu mai ajunge. El îşi va privi prietenii, cu care se juca zi de zi, din ceruri. În amintirea lui, mama băieţelului ucis de maidanezi a adus în clasă o jucărie de pluş.

A mers la grădiniţă doar un an, însă educatorele şi îngrijitoarele nu-l vor uita niciodată. Era cel mai vesel copil de la grupa mică, râdea tot timpul şi îi plăcea să fie alintat de toată lumea.

Azi, când şcolile şi grădiniţele îşi primesc copiii, la Grădiniţa 281, din Capitală, atmosfera va fi una apăsătoare. Colegii, părinţii, dar şi personalul de aici sunt cu gândul la Ionuţ. La grupa mijlocie el este absent.

Îngrijitoarea Dana Dogaru ne arată locul în care se juca şi se odihnea micuţul (Fotografii: Dorin Constanda)

simeon stalpnicul png

Absent motivat. Îngeraşul a plecat în ceruri ca să ne scape de câinii de pe străzi. Nici un om nu va mai muri în chinuri, sfâşiat de fiare, aşa cum şi-a dat el duhul. Deşi încearcă să se stăpânească, atunci când îşi amintesc de băieţelul de patru ani cu părul bălai, lacrimile le inundă faţa doamnelor de la grădiniţă.

Sala de clasă este pregătită pentru un nou an şcolar. Din păcate, Ionuţ nu va mai reveni printre colegi. Scaunul lui va rămâne gol

simeon stalpnicul png

„Era un copil lipicios, vesel. Când mă vedea prin parc striga şi alerga după mine. Eu văd toată tragedia ca pe o jertfă. Copilul ăsta s-a sacrificat pentru noi toţi", spune, cu lacrimi în ochi, Dana, femeia care îl schimba, îl ajuta să mănânce şi se juca cu el zi de zi.

Locul micuţului îngeraş a fost luat de o jucărie galbenă din pluş, pe care Ionuţ a primit-o la înmormântare.

simeon stalpnicul png

Mama acestuia, Andreea Anghel, l-a adus zilele trecute la grădiniţă, pentru ca fetiţele şi băieţeii să nu-şi uite niciodată partenerul de pozne.

Jucăria a fost aşezată în pătuţul lui Ionuţ, acolo unde băieţelul dormea la prânz. Prin ochii păpuşii din pluş, copilaşul îşi va privi colegii în tăcere. Nu le mai poate şuşoti la ureche fel de fel. Dar îi veghează. Acum este îngerul lor păzitor.

Ionuţ Anghel a plecat dintre noi la doar patru anişori. Micuţul a avut o moarte cumplită: 6 maidanezi au sărit pe el şi pur şi simplu l-au devorat.

După ce a fost sfâşiat de maidanezi, trupul lui Ionuţ nu a mai putut fi recunoscut nici de propriii lui părinţi

simeon stalpnicul png

Tragedia s-a produs la 2 septembrie, atunci când ieşise în Parcul Tei, împreună cu bunica şi fratele mai mare. Într-o clipă de neatenţie, copiii au plecat de lângă femeie şi au ajuns să se joace pe un teren viran, plin de câini. Fiarele i-au atacat, însă, singurul care a reuşit să scape doar cu câteva zgârieturi a fost băieţelul de 6 ani, Andrei.

simeon stalpnicul png

Fratele său, Ionuţ, nu a avut puterea să se lupte şi a fost pus jos de animalele ucigaşe.

Procurorii de la Parchetul General încearcă acum să găsească vinovatul. Aurica Anghel, bunica băieţilor, a fost audiată, la fel şi directorul Autoritaţii pentru Protecţia Animalelor, dar şi şefa Fundaţiei Caleidoscop, în grija căreia se afla maidanezul care se presupune că l-a atacat pe Ionuţ. Săptămâna aceasta, procurorii vor vorbi şi cu Andrei, singurul care a asistat la cumplita scenă.

Bunica băiatului ucis de maidanez, în faţa procurorilor: «Fratele lui Ionuţ a ajuns la spital, din cauza şocului»

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net