Mircea Geoană a pierdut în 10 minute şefia Senatului

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

A fost la un pas să ajungă preşedintele României, iar acum s-a văzut dat afară şi din partid, şi din fruntea Senatului, în numai 20 de ore. Asta da cădere pentru Mircea Geoană!

10 minute. Atât le-a trebuit senatorilor să voteze, în secret, „decapitarea" lui Geoană. Fostul lider pesedist nici n-a vrut să fie prezent la vot.

2005- Devine preşedinte al PSD

simeon stalpnicul png

S-a închis în birou, aşteptând decizia. Cu o seară înainte, Geoană fusese exclus şi din PSD.

După ce a aflat că a fost revocat din funcţia de preşedinte al Senatului, Mircea Geoană, 53 de ani, a spus: „Căile folosite de PSD sunt neconstituţionale. Voi ataca decizia de revocare la Curtea Constituţională", a declarat Geoană, rămas acum un simplu senator.

2008- A fost numit preşedinte al Senatului

simeon stalpnicul png

Totuşi, el va avea dreptul la încă un an de protecţie. Mai exact, surse din anturajul lui Geoană au declarat, pentru Mediafax, că fostul preşedinte al Senatului va avea, timp de un an, un aghiotant, şofer şi maşină de la SPP. Până la alegerea unui nou preşedinte al Senatului, interimatul va fi asigurat de pedelistul Petru Filip.

Decăderea unui «preşedinte de o noapte»

Una caldă, una rece. Cam aşa am putea descrie, pe scurt, cariera politică a lui Geoană. În 2004, el a pierdut alegerile pentru Primăria Capitalei, însă, în martie 2005, a devenit preşedinte al PSD şi, în 2008, e ales preşedinte al Senatului.

2009- La un pas să fie preşedintele României

simeon stalpnicul png

După ce a pierdut alegerile prezidenţiale la mustaţă în faţa lui Băsescu, în decembrie 2009, a început dezastrul: a fost înlocuit din funcţia de preşedinte al PSD cu Victor Ponta, în februarie 2010, a fost suspendat pentru 6 luni din partid, în decembrie 2010, a fost dat afară definitiv din partid, marţi, 22 noiembrie 2011, iar ieri a rămas şi fără şefia Senatului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
eremia teofil grigorescu adevarul ro jpg
bauturi pexels jpg
pisica disparuta png
incendiu bucuresti facebook jpeg
ceai somn jpg
statui parcul carol colaj captura video jpg
plante freepik jpg
ion luca caragiale captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net