A făcut măcel chiar înainte de divorţ

Ultima actualizare:

    Gheorghe Vlădan  a fost dus aseară  la Parchetul General
Gheorghe Vlădan a fost dus aseară la Parchetul General

Scene de coşmar, desprinse parcă din filme. S-a întâmplat ieri, puţin după ora 16.30, în plin centrul capitalei. Un bărbat înarmat a dat buzna într-un coafor şi a deschis focul. Cifrele masacrului sunt şocante: 2 morţi, 6 răniţi grav şi alte 9 persoane în stare de şoc care au primit îngrijiri.

Coaforul Perla, într-o după amiază liniştită. O singură clipă avea să schimbe totul. Gheorghe Vlădan, 53 de ani, intră hotărât în cochetul salon, cu un pistol în mână. Deschide focul.

Îl cheamă Gheorghe Vlădan, este angajat al Ministerului de Interne şi lucra ca ambulanţier la Centrul de Diagnostic şi tratament N. Kreţulescu. Venise să-şi „vâneze" soţia, pe Florina.

simeon stalpnicul png

A intrat în coafor şi prima persoană împuşcată a fost casiera, care a fost nimerită în cap, apoi soţia agentului, pe care a ciuruit-o. A tras în dreapta şi-n stânga, orbit de furie. I-au căzut victime alte 6 persoane.

Soţia a murit, în ciuda eforturilor medicilor de a o resuscita. Criminalul şi-a plănuit în amănunt atacul. Cu două ore înainte, în jurul orei 14.00, Vlădan a fost văzut în faţa coaforului, stând de vorbă cu soţia sa.

simeon stalpnicul png

Părea agitat, a povestit un martor pentru poliţie. După câteva minute a plecat, iar femeia a intrat în coafor, fără să ştie că-şi trăieşte ultimele zeci de minute din viaţă. Puţin după ora 16.30, Vlădan se întoarce la coafor. În doar câteva clipe, se dezlănţuie iadul.

La locul teribilului măcel, imagini apocaliptice. „Era sânge peste tot. Bucăţi de creier, printre cioburi, bucăţi de organe. Cumplit. Oamenii care erau acolo şi au scăpat nu puteau scoate un cuvânt", a povestit pentru Click! o sursă de la faţa locului.

Martorii spun că, după comiterea masacrului, Vlădan a ieşit din coafor, a stat câteva clipe în faţa intrării, apoi a mers circa 20 de metri şi s-a aşezat pe scările societăţii Transelectrica.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Apoi, a intrat în ghereta paznicului de la parter şi a început să dea telefoane de pe mobil. Între timp, la 112 veneau trei apeluri disperate: „Se trage, se trage". Poliţiştii sosiţi la faţa locului, l-au găsit în ghereta paznicului. S-a predat fără să spună un cuvânt.

De unde a pornit însă toată tragedia? Se pare că de la nişte neînţelegeri în familie. Soţii Vlădan erau în divorţ, soţia criminalului, Florina intentând acţiune la Judecătoria Sectorului 4. Primul termen urma să fie mâine, 7 martie. Mai mult, pe 1 martie, Florina a făcut plângere la Poliţie, declarându-le anchetatorilor că se teme că soţul ei va folosi arma împotriva ei.

Criminalul, angajat în cadrul Ministerului de Interne, nu era un om care trăia de pe o zi pe alta. Din declaraţia de avere reiese faptul că primise moştenire două terenuri, unul în judeţul Teleorman şi altul în judeţul Prahova.

Gheorghe Vlădan, în vârstă de 53 de ani, are împreună cu Florina un băiat, Cristian-Bogdan, student. Familia Vlădan are şi trei autoturisme personale, un Mercedes Benz, un Smart, iar în prezent conduce un Renault Megane.

Din anul 2007, lucrătorul MAI a făcut un împrumut la bancă în valoare de 42.000 de euro. Împreună cu familia, Vlădan deţine două apartamente în Capitală.

«Răniţii, operaţi pentru extragerea gloanţelor»

Toate cele şase persoane rănite în atacul armat din coaforul din zona complexului Perla se aflau ieri seară în investigaţii înainte de a fi operate pentru extragerea gloanţelor, au declarat medicii spitalelor Floreasca şi Elias.

«Cele trei persoane internate la Spitalul Floreasca (două femei şi un bărbat) sunt în investigaţii. Ei sunt stabili şi în funcţie de rezultatele analizelor ar putea fi internaţi pentru extragerea gloanţelor», a explicat medicul Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare.

Şi celelalte trei victime (două femei şi un bărbat) care au fost trasportate la Spitalul Elias cu răni la picioare sunt în investigaţii. «Pacienţii nu au voie să stea în picioare, întrucât au răni la membre. Ei vor fi investigaţi şi apoi vor fi operaţi pentru extragerea corpurilor străne», a explicat medicul de la Unitatea de Primiri Urgenţă de la «Spitalul Elias».

Filmul masacrului

14.00  Vlădan a venit la coafor unde a făcut o scenă de gelozie şi s-a certat crunt cu soţia sa.

17.32  Soţul gelos se întoarce înarmat şi deschide focul în coafor. Prima victimă este casiera care a fost împuşcată în cap şi a murit pe loc. Următoarea victimă este chiar soţia, în care Vlădan a tras mai multe gloanţe în zona abdomenului. Apoi la tras la nimereală, rănind alte şase persoane.

17.38  Bărbatul iese din coafor şi se refugiază în sediul Transelectrica. Este întâmpinat de un bărbat care îl întreabă ce s-a întâmplat. Răspunsul lui Vlădan: „Nu s-a întâmplat nimic, s-a terminat totul, puteţi suna la Poliţie”.

Când a ajuns în sediul Transelectrica, Vlădan a pus pistolul pe biroul paznicului şi i-a spus: “Sună la poliţie. Am făcut o prostie“

17.40  Se înregistrează primele apeluri la serviciul de urgenţă 112.

17.41  La faţa locului au ajuns doi agenţi de poliţie, unul din cadrul Secţiei 1 Poliţie, iar celălalt de la Poliţia Canină, care au observat mai multe persoane rănite şi un bărbat înarmat, pe care l-au dezarmat, imobilizat şi încătuşat.

17.45  Echipajele SMURD şi ambulanţa sosite la faţa locului au identificat un număr de opt victime, toate prezentând plăgi împuşcate, dintre care una era decedată, iar cea de-a doua a fost resuscitată, dar în zadar.

19.30  După ce a fost interogat în sediul Transelectrica, bărbatul a fost transferat la Parchet unde i s-a dat ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

simeon stalpnicul png

Poliţişti criminali

Dolj, Aprilie 2011- Şi-a executat familia sub ochii fiului surdomut

Ion Gruia (55 de ani), fost şef de poliţie în Dolj, şi-a împuşcat fosta soţie şi fiica, apoi şi-a tras un glonţ în piept. Femeia a decedat pe loc, fiica a ajuns în stare gravă la spital, iar bărbatul a murit câteva ore mai târziu, pe masa de operaţie.

simeon stalpnicul png

Singurul cruţat de gloanţele fostului poliţist a fost fiul de 22 de ani, surdomut şi martor al masacrului.

Oradea, iunie 2011- Şi-a împuşcat tatăl şi mama

Un fost poliţist de frontieră din Oradea, agentul Gabriel Venter (33 de ani), şi-a împuşcat mama şi tatăl, în vara anului trecut. Bărbatul şi-a sunat apoi iubita, o femeie măritată, căreia i-a mărturisit crimele, şi s-a împuşcat. Motivul pare să fi fost tocmai amanta fostului poliţist, pe care părinţii bărbatului n-o doreau alături de fiul lor.

Argeş, ianuarie 2012- Şi-a rănit rivalul, apoi s-a sinucis

Gelos că fosta iubită l-a înlocuit la numai o săptămână după ce s-au despărţit, un poliţist din comuna argeşeană Merişani a mers la casa rivalului şi l-a împuşcat, după care şi-a tras un glonţ în cap.

Tragedia s-a petrecut chiar la începutul acestui an, la 2 ianuarie. Martorii au spus că altercaţia a avut loc pe stradă, după ce poliţistul a coborât din maşină. Vizibil nervos, acesta a avut o discuţie cu tânărul despre care bănuia că are o relaţie cu fosta sa iubită.

Ulterior, poliţistul a tras cu arma din dotare înspre tânăr, apoi, speriat de fapta sa, agentul s-a împuşcat în cap. Victima a fost rănită uşor, iar poliţistul amurit la spital.

Masacre care au zguduit lumea

NORVEGIA, 22 iulie 2011. Ostil islamului şi multiculturalismului în Europa, Anders Breivik a detonat o bombă în apropiere de sediul Guvernului norvegian, la 22 iulie, apoi a deschis focul timp de mai mult de o oră asupra a sute de tineri laburişti, reuniţi la o şcoală de vară pe insula Utoya, în apropiere de Oslo.77 de oameni au murit în acel masacru.

MAREA BRITANIE, 11 decembrie 2011. Un fost inspector de poliţie şi-a omorât nevasta, pe care o suspecta că l-a înşelat, şi fiica de 6 ani la câteva zile după ce a fost concediat din postul în care a lucrat 16 ani. Toby Day avea 38 de ani. El şi-a atacat cu crizime toţi membrii familiei, din care mai făceau parte, în afara de soţia Samantha şi de fiica de 6 ani, alţi doi copii: Adam, de 13 ani, şi Kimberly, de 15.

simeon stalpnicul png

MAREA BRITANIE, 2 iunie 2010. Un şofer de taxi britanic a împuşcat mortal 16 oameni şi a rănit alţi 25 într-o regiune turistică din nord-vestul Angliei, înainte de a se sinucide. Cadavrul agresorului, Derrick Bird, de 52 ani a fost găsit de poliţişti cu o armă lângă el, într-o pădure din comitatul Cumbria. Atacatorul a fost descris de cunoscuţi ca linistit şi prietenos.

simeon stalpnicul png

GERMANIA, 12 martie 2009. Tim Kohler, un adolescent german de 17 ani, îmbrăcat într-o ţinută de camuflaj neagră şi înarmat cu un pistol-mitralieră, a împuşcat mortal 15 persoane, lângă un liceu, din Stuttgart înainte de a se sinucide. Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat atunci „profund şocată şi oripilată".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
shutterstock 1805379256 jpg
image png
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net