Oprescule, câţi îngeraşi mai trebuie să moară? Pleacă!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Inimi împietrite de durere, ochi înlăcrimaţi, sute de flori şi zeci de păreri de rău. Toate pentru Ionuţ Anghel, micuţul ucis de maidanezi la începutul săptămânii, în zona Tei din Capitală. În faţa acestei dureri, primarul Sorin Oprescu a venit doar cu o propunere: referendum pe 6 octombrie.

„Mami, Ionuţ de ce nu se mai joacă cu noi?", întreba ieri Andrei, un băieţel, care a fost coleg la grădiniţă cu Ionuţ. La Biserica Sf. Gheorghe din Capitală, situată la doi paşi de locuinţa îndureratei familii, s-au strâns ieri rudele, familia, prietenii, dar şi peste 100 de oameni marcaţi de destinul micuţului, frânt atât de brutal. Părinţii au decis să nu-l aducă la înmormânatare şi pe fratele mai mare al lui Ionuţ. Cu ultimele puteri, Valentin Anghel a declarat că nu trebuie să fie câini acolo unde ajung copii. "Poate să se repete ce mi s-a întâmplat mie şi e păcat! Să-i bage în apartamente, în garsoniere, în curţi, în adăposturi, să-i bage oriunde, dar nu în libertate", a mai spus tatăl băiatului subliniind că problema câinilor trebuie rezolvată.

În opinia primarului general Sorin Oprescu, singura soluţie pentru a rezolva problema maidanezilor din Bucureşti, este chemarea locuitorilor capitalei la referendum. La 6 octombrie, bucureştenii ar trebui să răspundă prin vot la întrebarea „Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor fără deţinător capturaţi pe domeniul public al Municipiului Bucureşti şi nerevendicaţi în termenul prevăzut de lege?". În sfârşit se face ceva! ar fi tentaţi să spună cei care nu cunosc adevăratele intenţii ale lui Sorin Oprescu. Ce urmăreşte însă primarul general aflat încă în funcţie? În limbaj popular: să o scalde! Adică să arunce responsabilitatea pe umerii oricui altcuiva, numai să scape el de obligaţia de a lua o hotărâre.

simeon stalpnicul png

Pentru Sorin Oprescu nu contează că bucureştenii l-au ales primar pentru că a promis că le rezolvă problemele cele mai stringente, printre care la loc de frunte se situa tocmai cea a maidanezilor de pe străzi. Şi în campania din 2008, şi înainte de alegerile locale de anul trecut, Sorin Oprescu declara sus şi tare: „Rezolvăm! Nu vor mai fi câini pe străzi. Îi luăm, îi adăpostim, îi îngrijim". Acum, tot bucureştenii trebuie să decidă, în locul primarului, dacă maidanezii vor fi omorâţi.

„Domn' primar, bucureştenii vor ca animalele fără stăpân să dispară de pe străzi. Că-i eutanasiezi, că-i duci în adăposturi, că-i iei acasă, că-i dai la export, e treaba dumitale să decizi. Nu a oamenilor" ne spune Florentina B, casieră la o bancă din Capitală. Doamne fereşte, dar ce te faci, domn' primar dacă în timp ce merg să voteze la referendum, sunt muşcaţi vreo 10-20 de oameni? Mai faci un referendum prin care să decidem dacă întrebarea la primul referendum va fi pusă din uşă în uşă, ca să nu mai iasă oamenii din casă de frica maidanezilor?

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Să presupunem că majoritatea locuitorilor din Capitală votează pentru eutanasierea câinilor fără stăpân. Ce o să faci, domn' primar? Ai promis că vei face exact ce vor decide bucureştenii. Praf în ochi, din nou! Spui că legea actuală nu-ţi permite să eutanasiezi câinii. A doua zi după referendum ne-am întoarce din nou în locul unde suntem acum. Şi vom aştepta ca un alt "Ionuţ" să moară pentru ca dumneata să porneşti din nou o campanie de imagine, să verşi din nou câteva lacrimi explicând că ţi-a fost imposibil să faci ceva, că toţi sunt de vină numai dumneata nu. Şi tot aşa, poate dispar copiii de pe străzi şi atunci am rezolvat problema, că nu ar mai avea pe cine să atace haitele de câini.

Domnule primar, de ce în cei 5 ani de când conduci destinele oraşului nu ai adunat câinii de pe străzi? Nu pe toţi cei 65.000, dar măcar 30 - 40.000? "N-am avut bani, n-am avut oameni, n-am avut atribuţii", se apără Oprescu. Atunci de ce ai promis că rezolvi problema? Aaa, ştim de ce: pentru voturi!

În Dogtown sunt doar 392 de câini, nu 4.000, cum a promis Oprescu

Imagini de coşmar! Rănile copilului sfâşiat de maidanezi i-au îngrozit pe toţi

FOTO Peste o sută de oameni, la slujba de înmormântare a băieţelul ucis de maidanezi

Ce pedeapsă cere tatăl copilului ucis de maidanezi pentru toţi cei responsabili

Jale şi lacrimi la căpătâiul lui Ionuţ. Băieţelul de 4 ani ucis de maidanezi e condus azi pe ultimul drum

Mesajul dur al mamei băieţelului ucis de maidanezi pentru autorităţi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net