Bucureșteni, aici sunt banii dumneavoastră!

Ultima actualizare:

    Angajații ADP sector 3 scot copăceii ca să îi planteze la loc
Angajații ADP sector 3 scot copăceii ca să îi planteze la loc

Lucrări de amploare zilele acestea în sectorul 3 al Capitalei, unde zeci de muncitori trudesc de zor la reamenajarea spațiului verde! În timp ce unii sapă gropile, alții le astupă, iar ce rămâne în urmă e de-a râsu-plânsu!

”Îngroparea” banilor publici în lucrări de mântuială este e practică arhicunoscută în România. Culmea nesimțirii edilitare atinge însă cote maxime atunci când lucrarea cu pricina este și anapoda și cât se poate de inutilă. Sub denumirea pompoasă ”reamenajare” se fac cele mai profitabile afaceri. Căci ce este mai simplu pe lumea asta decât să strici ceva doar ca să îl faci la loc?

Bucureștenii care locuiesc în zona Diham, de-a lungul bulevardului Nicolae Grigorescu, s-au trezit, de câteva zile, într-un adevărat șantier. Nu, nu se construiesc blocuri, nici vreun spital sau grădiniță și nici nu se asfaltează gropile din carosabil. Vă gândiți la spații noi de parcare? Nici pe departe! Edilii consideră că ar fi frumos să reorganizeze un pic spațiul verde din interiorul scuarului care separă sensurile de mers și au purces la scos arbuștii din rădăcină, arbuști pe care tot ei i-au plantat cu mare tam-tam chiar în primăvara acestui an. Motivul? Nu dau bine ochiului! Vă întrebați ce se va întâmpla cu copăceii? Stați liniștiți, nimic nu se pierde, astfel că ei vor fi replantați în cel mai scurt timp. Fix în același loc!


    Copăceii de anul acesta arată ca niște araci. Și ei vor fi scoși
Copăceii de anul acesta arată ca niște araci. Și ei vor fi scoși

”Acum sunt pe centru și vor fi pe margine. Câte un rând, așa. Nu le-a mai plăcut celor de la primărie și au zis să schimbăm. Facem frumos, mai ridicăm un pic pământul și îi punem la loc”, ne-au mărturisit angajații ADP sector 3, care roboteau de zor vineri la ”neutralizarea” copăceilor.

Necesitatea acestor intervenții, fix în prag de iarnă, o explică însuși primarul sectorului 3, Robert Negoiță. Acesta consideră că pământul are nevoie de….”nutrienți organici care asigură o dezvoltare excelentă copacilor și florilor”. ”Vă așteptăm opiniile când terminăm. Până atunci, rămâneți cu ochii pe noi”, i-a îndrumat Negoiță pe bucureșteni. Am încercat să rămânem și noi cu ochii pe lucrările de înfrumusețare a ”sectorului verde”, iar ceea ce am găsit aici parcă-i rupt din filmele de comedie de proastă calitate. Copăceii plantați în primăvară arată ca niște araci de vie, sunt strâmbi și par aruncați la nimereală, fără nici o noimă, în timp ce ăia mai bătrâni, de pe bulevardul Pallady, spre exemplu, s-au înclinat și stau să se prăbuşească oricând peste pietoni sau mașini.

”I-am ridicat zilele trecute, că se înclinaseră de atingeau tramvaiul. Am pus niște proptele acolo, cu chingi, țin ei cât țin, dar de la ploi, vă dați seama, se mai lasă”, ne explică angajații de la spații verzi.


    Copacii de pe bulevardul Pallady stau să cadă peste liniile de tramvai
Copacii de pe bulevardul Pallady stau să cadă peste liniile de tramvai

Locuitorii sectorului 3 au făcut mai multe sezizări, fie cu pomii înclinați, fie cu gropile din carosabil, fie cu locurile de parcare, însă prioritățile par altele.

”La Baba Novac, bordurile vechi au fost scoase, urmând a fi reparate și refolosite, acolo unde este nevoie, iar, în locul lor, sunt amplasate borduri dintr-un material de o calitate superioară, care să reziste inclusiv în sezonul rece, când sunt folosite diferite substanțe pentru deszăpezire”, explică Negoiță.

Cu așa simț estetic edilitar, vom începe să reamenajăm și gropile ca spații verzi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net