Ministerul Culturii şi-a mutat sediul în cea mai modernă bibliotecă din România

Ultima actualizare:

Lucrătorii Ministerului Culturii vor avea parte în noul sediu de un restaurant, patru cafenele, iar afară există o parcare pentru 250 de maşini. Cea mai modernă bibliotecă din România are grădiniţă şi cabinet medical. 

Kelemen Kunor a anunţat mutarea încă din decembrie. Decizia a venit ca urmare a spaţiului insuficient de care dispuneau angajaţii MCPN. Timp de opt ani, Ministerul Culturii a avut sediul  într-o clădire de pe Şoseaua Kiseleff, aparţinând Muzeului Satului. Kelemen Hunor a precizat că spaţiul din fosta locaţie va fi folosit în continuare de Muzeul Satului, cu destinaţia de sediu administrativ şi laboratoare de restaurare.

Noul sediu al Bibliotecii Naţionale a României a fost inaugurat pe 15 decembrie 2011, în contextul finalizării lucrărilor de construcţie la clădirea de pe bulevardul Unirii din Bucureşti. La inaugurare au participat: premierul Emil Boc, ministrul Culturii, Kelemen Hunor şi Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii.

Suma alocată noului sediu al Bibliotecii Naţionale provine dintr-un împrumut de circa 200 de milioane de euro, acordat Guvernului României de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) şi gestionat de Ministerul Culturii.

image
image
image
image
image
image
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net