Bucurie şi disperare la «Liceul şpăgii»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Scandalul de mită i-a ţinut în tensiune pe absolvenţii de la Liceul "Bolintineanu" din Capitală. După o săptămână de coşmar, cu poliţiştii care le-au suflat în ceafă în timpul examenelor, ieri, tinerii au aşteptat cu înfrigurare ora 12.00, când s-au afişat rezultatele. Nu au fost pe măsura aşteptărilor: doar 58% din absolvenţi au reuşit să treacă Bac-ul.

Au avut parte de un Bacalaureat de pomină, pe care îl vor ţine minte toată viaţa. Arestări, eliminări din examen, percheziţii, sechestrări, declaraţii la Poliţie. Cei mai mulţi absolvenţi de la Liceul „Bolintineanu" din Capitală au spus că aproape nu au dormit în weekend, tot făcând calcule pentru media de Bac.

Au venit de la ora 10 şi s-au înşirat pe borduri, pe scările blocurilor din apropiere, lângă gardul şcolii. Părinţii şi-au sunat continuu copiii să întrebe dacă s-au afişat rezultatele. La ora 11.30, s-a deschis poarta şi toţi au alergat să intre la avizier. Alarmă falsă: ieşea un angajat al şcolii.

Cei care nu au luat Bac-ul au avut nevoie de consolarea colegilor

simeon stalpnicul png

“Picaţii” au plâns de mama-focului

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

La ora 11.58, tinerii au început să strige în cor secundele rămase până la ora 12.00. Ca la Revelion! Când, în sfârşit, s-a deschis poarta, au alergat spre avizier. Nu intraseră decât un sfert din ei când s-a auzit un ţipăt. A fost un moment de panică, până şi poliţiştii au venit în fugă să vadă ce se întâmplă. Era un strigăt de bucurie al unei fete care promovase examenul. Au urmat momente de agonie şi extaz: unii ţopăiau de bucurie, unii plângeau. Cea mai tristă dintre fete plângea în hohote. Printre lacrimi a bâiguit: „Am luat, am luat". Plângea de bucurie. 153 dintre ei au promovat, nici nu mai conta cu ce medie. „Bine că am scăpat!", au strigat ei. Însă, alţi 105 au picat sau nu s-au mai prezentat. Plus cei şapte care au fost eliminaţi din examen încă de la prima probă din pricina fiţuicilor. Promovalitatea la „Liceul şpăgii" a fost 58%.

Într-o oră toţi ştiau cine a luat şi cine a picat examenul, dar n-au plecat din curtea şcolii până nu şi-au luat rămas bun şi şi-au urat baftă în viaţă.

«Trebuie reintroduse examenele de admitere» Marius Nistor, preşedinte Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret"

"Evenimentele de la Liceul Bolintineanu nu trebuie generalizate la nivelul celor 583 de centre de examen din toată ţara, însă Guvernul trebuie să înăsprească legislaţia, pentru a împiedica darea şi luarea de mită în sistemul educaţional. De asemenea, considerăm că se impune reintroducerea examenelor de admitere în liceu şi facultate, pentru că numai în acest mod va scădea presiunea exercitată în prezent asupra cadrelor didactice".

Sexy peremista a picat Bac-ul: «Îmi pare rău că am fost proastă»

Subiectele de Bac de la Matematică şi Fizică au fost prea grele pentru sexy PRM-ista Anca Cârcu. Fosta candidată pentru Parlament, din partea partidului condus pe Vadim Tudor, spune că ar fi trebuit să pună burta pe carte, în loc să se ocupe de politică. „Îmi pare rău că am fost proastă şi nu m-am pus cu burta pe carte, să trec acest examen important din viaţa mea", a spus politiciana în vârstă de 29 de ani. „M-am ocupat mai mult de Vadim, decât de viitorul meu. Se vede că politica nu face cea mai bună casă cu învăţătura. În toamnă o să iau cele două probe la care am picat, Matematică şi Fizică", a adăugat ea.

Bac-ul în cifre

55,65%- au promovat examenul

74,17%- cel mai mare procent de promovabilitate a fost înregistrat în judeţul Brăila

27,91% - cel mai mic procent de promovabilitate a fost înregistrat în Ilfov

3 licee cu promovabilitate 0%, în Dolj

10.00- Media obţinută de Alina Gabriela Negrea, la Colegiul „Sfântul Sava" din Bucureşti

122 de medii de 10 în toată ţara

100% promovabilitate la „Mihai Viteazul" în Capitală și toate colegiile militare.

Mai citeşte:

78 de elevi au picat Bac-ul la Bolintineanu

Care sunt liceele unde niciun absolvent n-a luat Bac-ul

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net