Atenţie! Jucăriile astea sunt periculoase!

Ultima actualizare:
foto jucarii
foto jucarii

Părinţi, bunici, aveţi grijă unde vă duceţi copiii la joacă! Cel mai vechi parc de distracţii din Capitală, Orăşelul Copiilor din Parcul Tineretului, a intrat în vizorul autorităţilor din cauza jucăriilor periculoase.

Primăria sectorului 4 i-a înştiinţat pe toţi cei 27 de agenţi economici care „vând distracţie" în orăşel că trebuie să-şi mute jucăriile până în această după-amiază. Motivul? Aparatele pe care le au nu mai corespund normelor de siguranţă şi nu sunt autorizate.

O tură cu trăsurile trase de cai poate fi una cu peripeţii. Bidiviii nu mai au picioare

simeon stalpnicul png

„Totul e ruginit, în paragină. Gara trenuleţului e părăsită şi transformată în toaletă publică. Trenuleţul a sărit de nenumărate ori de pe şinele între care creşte, în voie, vegetaţia. Proprietarii aparatelor de joacă au pus în pericol, ani de-a rândul, siguranţa micuţilor", a spus Cristian Popescu Piedone, la finalul controlului din acest weekend.

Ieri, parcul era plin de bucureşteni şi aproape toate aparatele funcţionau. „E o diversiune", spun reprezentanţii Asociaţiei Române de Agrement şi Distracţii, care apară interesele firmelor de agrement.

Piaţa Romană- Toboganul, instalat de Primăria sectorului 1, a fost vandalizat. Podeaua a dispărut, deci trebuie înlocuită

simeon stalpnicul png

„Un singur operator nu are aparatele avizate de ISCIR. În rest, toţi au actele la vedere. Primăria vrea să dispărem, deşi funcţionăm legal", ne-a spus Gabriela Malec, vicepreşedintele asociaţiei.

Ieri, reporterii Click! au inspectat locurile de joacă. Concluzia? Feriţi-vă de trenuleţ, căci sare de pe şine şi scoate fum ca un furnal, evitaţi pista de karting, căci proprietarul nu are autorizaţie, şi gândiţi-vă de două ori înainte să vă urcaţi copilul în carusel.

Parcul Eroilor - Robert şi-a prins piciorul în gaura ivită în tobogan. Pe el nu-l cunoaşteţi, dar în locul lui putea fi copilul dumneavoastră

simeon stalpnicul png

Hotel ilegal, în parc

Edilii spun că majoritatea construcţiilor ridicate în zona de joacă nu au autorizaţie. În urma controlului, inspectorii primăriei au descoperit clădiri cu două etaje, deşi în proiect figurau cu un singur etaj, şi un imobil, tot neautorizat, cu destinaţia hotel.

Vezi mai multe imagini în Mediacenter!


    foto jucarii
foto jucarii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net