Atenţie! Blocul ăsta stă să cadă

Ultima actualizare:

    Şos Crângaşi nr 2-4. Blocul  locuit de sute de familii  se macină de la an la anFoto: Florin Şuler
Şos Crângaşi nr 2-4. Blocul locuit de sute de familii se macină de la an la anFoto: Florin Şuler

“Găurile sunt atât de mari încât poţi face o debara acolo!”. Aşa face haz de necaz nea Mihai, în timp ce priveşte crăpăturile imense apărute într-un bloc din Bucureşti. Imobilul cu 10 etaje şi patru scări se face bucăţi de ani de zile şi pune în pericol viaţa locatarilor şi a trecătorilor.

În Bucureşti, pe Şos Crângaşi nr 2-4, dintr-un bloc locuit de sute de familii, situat chiar lângă Podul Grant şi stadionul Giuleşti, de ani de zile cad porţiuni de faţadă, de parcă imobilul ar fi casant. În ultimele zile însă situaţia s-a înrăutăţit.


     Eugenia Avram locuieşte  în blocul cu pricina şi  se teme pentru viaţa eiFoto: Florin Şuler
Eugenia Avram locuieşte în blocul cu pricina şi se teme pentru viaţa eiFoto: Florin Şuler

“Au apărut crăpături imense şi cad bucăţi de tencuială mult mai mari decât de obicei. Imobilul se macină din mai multe părţi. Ar trebui ca blocul să fie introdus în reabilitare termică, dar autorităţile nu ne ajută, zona parcă este uitată de Dumnezeu”, ne-a declarat Ion Matei de la “zece”, care locuieşte în imobil din 1986.


    «Ar trebui ca blocul să fie introdus în  reabilitare  termică». Ion MateiFoto: Florin Şuler
«Ar trebui ca blocul să fie introdus în reabilitare termică». Ion MateiFoto: Florin Şuler

Speriaţi că blocul devine o capcană locativă, oamenii au chemat autorităţile.


    «Este un bloc pericol, care într-o ţară normală ar fi în prima linie a reabilitării. Dar aici este România». Claudia DinuFoto: Florin Şuler
«Este un bloc pericol, care într-o ţară normală ar fi în prima linie a reabilitării. Dar aici este România». Claudia DinuFoto: Florin Şuler

“Au venit cei de la Situaţii de Urgenţă, chiar şi de la primărie şi-au adus aminte de noi. Au zis că ne ajută, dar ne-au lăsat ca înainte, victime sigure! Lumea nu are bani să repare faţada. Aici stau oameni normali, cu bani puţini. Dacă nu se face ceva, adio izolaţii şi igrasia ne mănâncă!”, ne spune păsul şi doctoriţa Eugenia de la “doi”. Singura speranţă a locatarilor din acest bloc a cărui faţadă se sparge în cioburi şi cade, rămâne programul de reabilitare termică. Reprezentanţii primăriei sectorului 6, care administrează zona, s-au mărginit deocamdată să lipească afişe care să semnalizeze trecătorilor pericolul la care se expun dacă trec prea aproape de blocul problemă şi să izoleze zonele în care cade tencuiala. Despre leacul pentru “boala” care macină acest bloc locuit de sute de familii nimeni nu suflă deocamdată un cuvânt.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net