«Am fost abandonaţi în gară mai bine de 12 ore!»

Ultima actualizare:

    Elvira Constantin (stânga) și colega de alături au stat,  toată noaptea, înfofolite, în sala de așteptare Foto: Călin Radu
Elvira Constantin (stânga) și colega de alături au stat, toată noaptea, înfofolite, în sala de așteptare Foto: Călin Radu

Dacă ninge în ianuarie, suntem luaţi prin surprindere. Dacă ninge o oră, deja e haos naţional. Iar dacă mai bate şi vântul, Dumnezeu cu mila, căci orice activitate e paralizată în România!

Aproximativ minus un grad Celsius, zero precipitaţii! O seară liniştită de iarnă, chiar prea cuminte pentru această perioadă din an. Cu toate acestea, vremea a făcut iarăşi prăpăd: autostrăzile au fost închise, iar trenurile au rămas, culmea, înzăpezite. Motivul? Vântul a fost de data aceasta vinovat, pentru că a viscolit zăpada şi a aruncat-o, din câmp, pe şosele şi pe liniile de cale ferată. Zeci de călători şi-au blestemat zilele în Capitală după ce au degerat mai bine de 12 ore pe peroane. Trenul care trebuia să îi ducă spre case a rămas înzăpezit pe câmp şi nimeni nu s-a obosit să le ofere vreo explicaţie. “Am venit de ieri seară (n.red.- marţi) în gară, la ora 19.30. Urma să plec spre Olteniţa cu trenul de 20.45. Nu a circulat. Ni s-a spus să îl aşteptăm pe cel de 22.45, că le combină pe amândouă, să pună două locomotive.


    Un polițist le-a spus oamenilor că trenul e înzăpezit
Un polițist le-a spus oamenilor că trenul e înzăpezit

Este 4 dimineaţa şi nimeni nu ne spune dacă mai plecăm sau nu. Mi-e frig, mi-e foame, mi-e sete, am nevoie la toaletă. Copiii mei sunt singuri acasă”, plângea Elvira Constantin, o femeie în vârstă de 50 de ani, care aştepta trenul Transferoviar în gara Titan Sud din Capitală. 


    Ionuț și Valentin au luat bilete pentru trenul de marți, la ora 20.00, și au plecat miercuri, la ora 7.00. Cu taxiul!
Ionuț și Valentin au luat bilete pentru trenul de marți, la ora 20.00, și au plecat miercuri, la ora 7.00. Cu taxiul!

Nimeni din conducerea companiei nu a coborât între oameni să le vorbească! Nimeni nu le-a adus o apă sau un ceai cald, darămite să le ofere vreo altă variantă de transport spre casele lor. Abia spre lăsatul zorilor, o garnitură a “privaţilor” de la Transferoviar a venit la Titan Sud, dar nu ca să preia călătorii, ci doar ca să îi adăpostească?! „Staţi în tren şi rugaţi-vă să scoată garnitura din nămeţi, că se dă la lopată! Dacă o scoate, vine şi vă ia. Dacă nu, linia rămâne blocată toată ziua, până se rezolvă”, i-a “încurajat” pe călători unul dintre poliţiştii trimişi să calmeze mulţimea revoltată. 

simeon stalpnicul png

Trenul nu a fost deszăpezit nici ieri, aşa că oamenii au luat-o care-ncontro: unii la rude, alţii prin magazinele din zonă, să-şi mai dezmorţească oasele. „Nu se circulă de marţi seară. De unde să ştim noi cu ce au plecat oamenii? Unii sunt încă aici”, a declarat aseară, pentru Click!, casieriţa Transferoviar din staţia Titan Sud din Capitală. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net