Alina Bica a fost arestată! Şefa DIICOT va sta după gratii 30 de zile

Ultima actualizare:

    Alina Bica, şefa Crimei Organizate, a fost arestată pentru abuz de serviciu
Alina Bica, şefa Crimei Organizate, a fost arestată pentru abuz de serviciu

Şefa DIICOT, Alina Bica, a fost arestată, sâmbătă dimineaţă, de instanţa supremă, în dosarul de corupţie în care este cercetată pentru abuz în serviciu.

Aceeaşi măsură preventivă a fost dispusă pentru celelalte trei persoane reţinute în acest dosar: Lăcrămioara Alexandru, Dragoş Bogdan, fost vicepreşedinte al ANAF, care au făcut parte, şi ei, din comisia care a acordat despăgubirile, şi cel care a evaluat terenul, expertul evaluator Emil Nuţiu, toţi acuzaţi de abuz în serviciu.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă şi poate fi contestată la aceeaşi instanţă.

După aflarea deciziei instanţei, Bica a venit la arestul Poliţiei Capitalei, sâmbătă dimineaţă, cu un autoturism condus de soţul ei.

Şefa DIICOT şi celelalte persoane pentru care s-a cerut arestarea preventivă au fost libere să plece după încheierea şedinţei de judecată, când instanţa a rămas în pronunţare, întrucât le expiraseră ordonanţele de reţinere. Judecarea propunerii de arestare a durat mai mult de zece ore.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net