Adio, gară ca la Bruxelles!

Ultima actualizare:

    Gara de Nord ar fi trebuit să fie din sticlă, la fel ca  Eurogara Midi, din BruxellesFotografii: Click!, EuroStation.ro
Gara de Nord ar fi trebuit să fie din sticlă, la fel ca Eurogara Midi, din BruxellesFotografii: Click!, EuroStation.ro

Proiectele măreţe mor din faşă. La fel s-a întâmplat şi cu Gara de Nord, din Capitală. Dacă anul trecut se anunţa cu surle şi trâmbiţe că cel mai mare nord feroviar din ţară va intra în modernizări şi va arăta ca un mall, acum aflăm că nu există bani pentru aşa ceva.

Transformarea principalului punct feroviar al României într-un complex multifuncţional, format din gară, spaţii comerciale ultramoderne, hotel şi muzeu, a ieşit din planurile autorităţilor. După ce a plătit bani grei pentru realizarea studiului de fezabilitate, în jur de un milion de euro, conducerea CFR va comanda un alt proiect, dar nu se ştie când. ”Este un proiect care nu este început şi despre care nu se mai ştie nimic”, au spus, pentru Click!, surse din cadrul CFR.

Cel realizat de compania belgiană Euro Station s-a făcut fără licitaţie, iar Ministerul Justiţiei s-a sesizat şi a oprit totul. Pe lângă asta, nici bani nu sunt disponibili. Ar fi nevoie de 1,3 miliarde de euro.

Dascălul pedofil  preda la şcoala din  comuna Singureni  jpeg

Pe lângă zeci de magazine ca la mall, în cadrul proiectului erau incluse lucrări de îngropare a celor 14 linii de cale ferată, dar şi construirea unui tunel care să facă legătura cu celelalte două gări: Progresul şi Obor. În plus, o cupolă de sticlă ar fi unit Gara de Nord de Basarab. Ştefan Roşeanu, consultant pe segmentul de transport feroviar la Bruxelles, spune că de finanţare s-ar putea face rost.

Aşa arată acum gara
Aşa arată acum gara

„Pe proiecţia de buget 2014-2020, Gara de Nord ar putea să beneficieze de fonduri europene. Şi, ca să aibă succes, CFR trebuie să facă în asociere cu Primăria Capitalei“, a declarat Roşeanu, pentru Capital. Până atunci, Gara de Nord „trăieşte” din cârpeli: s-au vopsit stâlpii, s-au schimbat scaunele rupte, s-au înlocuit luminatoarele de sticlă cu unele de policarbonată şi s-a reparat acoperişul prin care ploua.

Aşa ar fi trebuit  să arate după  modernizare
Aşa ar fi trebuit să arate după modernizare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net