Cu 51 de milioane € date aiurea, puteai lua toţi câinii de pe străzi!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Incredibil, dar adevărat. Primarul Capitalei Sprin Oprescu a cheltuit peste 51 milioane de euro pe nimic, în ultimii ani. A cumpărat ceasuri de aur, a plantat în neştire panseluţe şi s-a mutat într-un sediu pentru care bucureştenii plătesc an de an o chirie uriaşă. Cu aceşti bani ar fi putut să construiască 60 de adaposturi pentru maidanezi.

Când nu sunt banii tăi de acasă, ci ai bucureştenilor e uşor să arunci cu ei. Aşa a gândit, probabil, şi edilul-şef al Capitalei Sorin Oprescu.

La un calcul simplu, am ajuns la concluzia că primarul a fost în stare să cheltuiască peste 51 de milioane de euro aiurea, bani cu care ar fi putut ridica 60 de adaposturi pentru câinii vagabonzi, cu o capacitate totală de 120.000 de locuri, dublu faţă de numărul animalelor care se presupune că se află pe străzi în acest moment.

simeon stalpnicul png

Un adăpost cu 2.000 de locuri nu costă mai mult de 700.000 de euro. Cu siguranţă că sumele risipite pe orice altceva sunt şi mai mari, dacă am lua la puricat toate contractele. Până una alta, noi vă spunem pe ce s-au dus banii, iar dv. trageţi concluzia.

În aprilie 2010, Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement (APLAB), care se află în subordinea Primăriei Generale, a cheltuit peste circa 900.000 de euro pe 20 de ceasuri stradale suflate cu aur. Când  ar fi putut cumpăra unele ieftine şi de bun gust. Vorba zicalei „Ce-i lipseşte chelului? Tichie de mărgăritar".

În 2011, Primăria Capitalei a mai rispit 300.000 de euro pe un vapor de lux. Cu acesta bucureştenii ar fi trebuit să se plimbe vara pe Lacul Herăstrău. De anul trecut stă tras pe dreapta în curtea ALPAB, din cauza faptului că nu există bani pentru combustibil, iar  nava consumă foarte mult.

În 2009, au fost aduse în parcurile bucureştene păsări exotice. În total, 553 de lebede negre şi albe, raţe mandarine, gâşte de Nil. Multe dintre ele au murit de-a lungul timpului, din cauza faptului că nu au fost îngrijite corespunzător.

Spaţii verzi: 20 de milioane de euro

Spaţiile verzi au înghiţit sume colosale. În jur de 20 de milioane de euro s-au dus într-un an pe jardiniere, gazon, locuri de joacă pentru copii. Aproximativ jumătate din această sumă a fost risipită pe panseluţe. Simplu! Cine poate ţine evidenţa florilor? Când se usucă, câte se usucă şi câte sunt replantate. Panseluţele au ajuns să fie puse pe stradă chiar şi în prag de iarnă.

De când a venit la şefia Bucureştiului, Sorin Oprescu a avut o grijă. Să aibă confort. Astfel că a băgat în modernizări sediul primăriei din Bd. Regina Elisabeta  şi a închiriat un zgârie nor cu 14 etaje pe Splaiul Independenţei cu 3 milioane de euro pe an. Stă aici din 2009, deşi vechiul imobil trebuia să fie gata în iulie 2013. Lucrările au fost tărăgănate şi, în patru ani, s-au cheltuit 12 milioane de euro pe plata chiriei.

Pentru a face planul de asfaltare, reprezentanţii Primăriei Capitalei au considerat că e absolut necesar să numere şi să inventarieze gropile de pe străzile aflate în subordinea Municipalităţii. Administraţia Străzilor a cheltuit aşadar 8,3 milioane de euro în 2012 pentru un raport asupra situaţiei gropilor din oraş.

Aceşti bani au fost alocaţi anul trecut firmei Consitrans pentru ca aceasta să supervizeze proiectarea şi execuţia lucrărilor la viitoarea străpungere Ciurel-A1, vreme de 84 de luni. Şantierul celei de-a doua ieşiri spre Autostrada Bucureşti-Piteşti, unde piatra de temelie a fost pusă în decembrie 2010, a fost blocat în perioda 2011-2012. Tot ce s-a construit aici a fost un picior al unui pod hobanat, pe Splaiul Independenţei.

Deşi soarta autostrăzii suspendate a fost mereu incertă şi a stârnit vii controverse, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a grăbit să plătească studiul de fezabilitate. Iniţial, acesta a vorbit de suma de 3,6 milioane euro, dar în final a plătit aproape 8 milioane euro. Vorbim de o iniţiativă care, ani buni de la anunţarea sa, are sorţi mici de reuşită. Nimeni nu s-a înghesuit să finanţeze proiectul, evaluat la 1,5 miliarde euro.

Dom' primar, ţi-am adus poza cu Ionuţ mâncat de câini!

6 motive pentru care cerem demisia primarului Oprescu

«Oprescu judecat pentru copilul sfâşiat!»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net