Soluţii naturale pentru deodorante bio. Prepară-le singură acasă!

Ultima actualizare:

Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, ne recomandă ca deodorantele bio, preparate de noi acasă, să conţină substanţe antimicrobiene, care să combată mirosurile neplăcute: "Aceste produse de igienă se pot extrage din întreaga plantă (busuioc, salvie sau cimbru), din florile şi frunzele unor plante cu miresme foarte plăcute (lăcrămioare, iasomie, trandafiri şi mentă), din cojile citricelor, dar şi din scoarţa sau din mugurii unor arbori, cum ar fi scorţişoara şi cuişoarele. În acest caz, substanţele cu efect odorant şi aromatizant inhibă activitatea glandelor sudoripare, au efecte antimicrobiene şi înlătură mirosurile neplăcute. Nu în ultimul rând, aceste odorante de curăţenie pentru corp şi pentru locuinţă, preparate în casă, induc o stare de linişte".

Salvia are efecte antimicrobiene

Uleiul de salvie este un ingredient ideal pentru deodoratele bio. Acesta nu este iritant, menţine stratul protector de acid de la suprafaţa pielii şi scade secreţia glandelor sudoripare. Pentru prepararea acestui deodorant folosim următoarele ingrediente: 20 de picături ulei esenţial de salvie, trei picături de ulei de portocal sau de busuioc, 100 ml de apă distilată, 4 linguriţe de alcool de 50 de grade. Ingredientele se pun la macerat într-un vas de sticlă, acoperit etanş. După 10 zile, soluţia se filtrează printr-un tifon foarte des. Deodorantul obţinut se pune într-un pulverizator şi se foloseşte după fiecare baie.

Deodorante simple şi foarte eficiente

Cel mai simplu deodorant, folosit în zilele toride, se poate prepara din bicarbonat de sodiu (praful care se foloseşte la prepararea prăjiturilor). Pasta obţinută din bicarbonat de sodiu (o linguriţă de pulbere şi tot atâta apă) se aplică pe axile cu un tampon de vată.

Un alt deodorant tot pe bază de bicarbonat de sodiu se prepară dintr-un plic de bicarbonat de sodiu, 100 ml apă distilată, 10 linguri de apă de trandafir şi 10 picături de ulei esenţial de portocale. Ingredinetele se amestecă până când se omogenizează foarte bine. Deodorantul, care se păstrează în sticluţe închise ermetic, se foloseşte dimineaţa, după duş.

De asemenea, pentru eliminarea mirosului neplăcut de transpiraţie este foarte eficientă pudrarea axilelor cu un deodorant preparat din pudră de talc fructată în amestec cu bicarbonat de sodiu ( câte o linguriţă din fiecare) şi patru linguri de ceai de mentă. Soluţia obţinută se pune într-un pulverizator şi se foloseşte după fiecare duş.

Tuberozele, benefice pentru organism

Uleiurile esenţiale de tiberoză sunt benefice pentru organism. Aroma lor revigorează spiritul şi de aceea aveţi un motiv în plus să le folosiţi ca ingredinte pentru obţinerea deodorantelor preferate.

Acest produs de igienă se prepară din următoarele ingrediente: 10 picături de ulei esenţial de tuberoze, 100 ml apă distilată, 5 linguriţe de alcool de 50 de grade şi, opţional, un pumn de petale de trandafir. După procesul de macerare, care durează şapte zile, strecuraţi soluţia printr-o pânză de bumbac, apoi turnaţi-o într-un pulverizator sau în sticluţe închise ermetic.

O loţiune hrănitoare şi relaxantă

O loţiune excelentă pentru trup şi suflet se poate prepara din ulei de lavandă (o linguriţă), ulei de susan (trei linguriţe), miere (trei linguriţe) şi 200 ml de apă distilată. Licoarea se foloseşte după baie, mai ales în zilele caniculare. Loţiunea hrăneşte şi hidratează pielea , înlăturând starea de nelinişte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
furt seif 01, captură video
image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net