Mesteci gumă? Ai grijă, o să-ţi cadă dinţii!

Ultima actualizare:

    Poţi dezvolta o afecţiune temporomandibulară
Poţi dezvolta o afecţiune temporomandibulară

Dentiştii cu siguranţă nu ţi-ar recomanda să mesteci gumă şi să rişti astfel să rămâi fără plombe în gură. Mesteci gumă pentru a scăpa de stres? Vrei să scapi de mirosul urât? Sau crezi în reclame şi speri să scapi de resturile de mâncare dintre dinţi? Oricare ar fi motivul, specialiştii din cadrul Ministerului Sănătăţii american avertizează că... guma de mestecat dăunează grav sănătăţii.

Vei mânca mai puţin fructe şi mai mult fast-food. Când mesteci gumă îţi dispare senzaţia de foame. Greşit! Însă dacă mesteci gumă cu gust de mentă, vei fi surprins să descoperi că nu o să mai simţi nevoia să mănânci fructe proaspete. În schimb, vei pofti la chipsuri sau la mâncare de tip fast food, pentru că asimilarea lor presupune aceeaşi masticaţie.

Poţi dezvolta o afecţiune temporomandibulară. Simţi că îţi trosnesc fălcile când te trezeşti dimineaţa? Cauza poate fi o afecţiune a încheieturii mandibulei. Aceasta produce dureri îngrozitoare şi este produsă la rândul ei de dezvoltarea asimetrică a musculaturii masticaţiei pe o parte a feţei. Extinderea acestei afecţiuni poate duce la dureri pentru întregul cap.

Poţi avea probleme la intestin. Specialiştii în gastroenterologie spun că cei care mestecă cel puţin 4-5 gume pe zi acuză dureri abdominale, crampe şi dereglări de digestie. Din cauza aerului înghiţit, a îndulcitorilor artificiali de tipul sorbitolului şi a manitolului, mulţi pacienţi acuză pusee de diaree care îi ţin până la 3-4 zile.

Ştii că mesteci secreţii de la oaie? Lanolina este un ingredient care se află în produsele de cosmetică. Tot ea e folosită pentru a-i conferi gumei de mestecat o moliciune specifică. Nu sună rău până când afli de unde provine: din glandele sebacee ale oii. Lanolina e cunoscută şi sub denumirea de "grăsimea lânii" şi nu ajută deloc digestia.

O să ţi se carieze dinţii. Crezi că atunci când mesteci gumă îţi cureţi dinţii? E timpul să nu mai crezi în poveşti pentru copii. Specialiştii spun că "guma îndulcită cu zahăr îmbracă într-o folie de zahăr întreaga dentiţie", fapt ce predispune la apariţia cariilor" şi apoi la căderea dinţilor. Te îmbuibi cu mercur! De obicei plombele dentare sunt realizate din mercur, argint şi cositor. Conform unor studii recente, mestecarea de gumă produce eliberarea treptată în corp a mercurului. O cantitate mare duce la apariţia problemelor neurologice şi psihice. În plus se fixează în intestine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net