Remedii sigure pentru intoleranţe alimentare

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Alimentele pe care le consumăm, fie că sunt de origine animală, vegetală sau minerală, pot provoca în unele cazuri reacţii adverse. Teoretic, spun specialiştii, toate alimentele pot provoca alergii.

„Există alimente care sunt asociate frecvent cu apariţia intoleranţelor alimentare, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie. De aceea este bine să testăm acele alimente care reprezintă un însemnat factor de risc, cum ar fi : ouăle, căpşunile, laptele de vacă, soia, arahidele şi crustaceele. Alte alimente intolerante sunt fructele exotice, mirodeniile şi condimentele, uleiul de floarea-soarelui, seminţele de susan şi făina de grâu.

"Cele mai frecvente reacţii la ingestia unor alimente sunt urticaria, mâncărimea la nivelul pielii, înroşirea tegumentului, astmul bronşic, migrena, rinita şi şocul anafilactic. La persoanele alergice, sistemul imunitar nu reacţionează împotriva tuturor componentelor unui aliment, ci doar faţă de unul sau mai multe substanţe. Simptomele gastro-intestinale clasice ale intoleranţelor alimentare sunt greaţa, vărsăturile, diareea, urticaria, iritaţia gurii sau crizele de astm, care apar la câteva ore după consumul unui aliment care produce alergia".

Iată câteva soluţii naturale care vă ajută să depăşiţi astfel de situaţii:

Pentru intoleranţele la fructe, cum ar fi căpşunile, cireşele, piersicile sau chiar bananele sunt eficiente infuziile de plante: ceaiul de coada-şoricelului se consumă imediat după apariţia semnelor de intoleranţă alimentară. Infuzia se prepară din două linguriţe rase de plantă uscată şi o cană de apă clocotită.

Ceaiul se infuzează timp de zece minute. Zilnic, se consumă câte trei căni de infuzie călduţă, un interval de două săptămâni de la apariţia alergiei. Un amestec de plante din care se prepară infuzii s-a dovedit benefic pentru orice tip de intoleranţă alimentară la fructe. Se amestecă următoarele plante: păpădie şi cicoare (câte două linguri), soc şi rădăcină de brusture (câte o lingură). O cană de infuzie se prepară dintr-o linguriţă din acest amestec la o cană de apă clocotită. Plantele se infuzează vreme de 15 minute, apoi ceaiul se strecoară şi se bea călduţ ,în două prize, pe parcursul zilei.

Leacuri pentru intoleranţele la ouă

Infuzia de brusture şi gălbenele (câte o linguriţă din fiecare plantă la o cană cu apă clocotită) este indicată în alergiile severe provocate de ouă şi de bacteria salmonela. Tratamentul trebuie urmat vreme de zece zile şi în acest interval se consumă câte trei căni de infuzie pe zi. De asemenea, dieta este restrictivă în primele trei-patru zile şi conţine preparate din legume fierte, precum morcovi şi dovlecei. Şi compotul de mere, neîndulcit, este un leac în astfel de situaţii.

Decocturi benefice pentru intoleranţe la legume

Decoctul de ceapă : Se prepară din două cepe de mărime mijlocie, care se fierb în 500 ml apă timp de 15 minute. Toată cantitatea se bea pe parcursul unei zile. Decoctul are efect antiseptic şi emolient şi este eficient şi pentru rinitele alergice şi pentru astmul alergic.

simeon stalpnicul png

Decoctul de iarbă mare se prepară din două linguriţe de plantă uscată care se fierb în 500 ml apă , timp de 10 minute. Ceaiul se bea porţionat în două doze fiind eficient în cazul erupţiilor cutanate. Pentru eczeme şi urticarie, infuzia de cimbrişor este salutară. Aceasta se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată şi o cană de 250 ml apă clocotită. Se consumă o cană pe zi.

Cum eliminaţi toxinele din organism

În cazul alergiilor severe, când starea de rău se menţine, trebuie eliminate substanţele toxice din organism. Preparaţi un ceai cu şase linguri de sunătoare la un litru de apă. Lăsaţi-l să se răcească şi apoi adăugaţi în ceai două linguriţe de sare. Beţi din acest lichid care va declanşa starea de vomă şi chiar diaree. Astfel, eliminaţi orice toxină care menţine starea de rău în organism. După acest episod, beţi infuzii de afin şi de coada-şoricelului (câte o linguriţă din fiecare plantă la o cană cu apă) care vă rehidratează şi elimină simptomele neplăcute ale necazurilor voastre digestive.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net