Băile calde cu cimbru te feresc de răceală

Ultima actualizare:

1. Mâncaţi peşte! Prima regulă, pentru o sănătate de fier şi o imunitate ridicată, este să reduceţi consumul de grăsimi, care dăunează organismului. Mâncaţi, în schimb, peşte gras (macrou, crap, somn, somon, chefal), care fluidizează sângele.

2. Faceţi mişcare! Exerciţiile de respiraţie sau cele aerobice îmbunătăţesc funcţionarea plămânilor şi oxigenează mai bine sângele.

3. Purtaţi căciulă şi mănuşi! Îmbrăcămintea şi încălţămintea trebuie să fie adecvate sezonului şi confecţionate de preferat din materiale naturale, în culori mai închise, care menţin căldura. Nu uitaţi de ciorapii groşi, mănuşile şi căciula.

4. Consumaţi fructe şi legume! Organismul are nevoie de multă energie, de aceea fructele şi legumele, care conţin o cantitate mare de vitamine, trebuie să fie neplipsite de la fiecare masă.

5. Faceţi băi calde! Seara, după o zi de muncă şi o repriză de exerciţii de respiraţie, băgaţi picioarele în apă fierbinte, în care adăugaţi plante care stimulează circulaţia: cimbru, măghiran, ghimbir.

6. Evitaţi alcoolul! Băuturile alcoolice ar trebui s lipsească cu desăvârşire în perioadele geroase pentru că acestea sunt cele care slăbesc organismul şi-l fac nepuitincios în faţa viruşilor.

7. Aerisiţi camera! Aerul proaspăt este foarte important pentru organism, aşa că specialiştii vă recomandă să aerisiţi zilnic camera în care dormiţi sau lucraţi.

3 ceaiuri care te încălzesc

Florile de tei elimină toxinele

O infuzie caldă de tei are efecte diuretice, ajutând la eliminarea toxinelor din organism. Astfel, răceala sau gripa deja instalate pot fi înlăturate mai uşor.

Mai mult, calmează şi relaxează. Pentru prepararea infuziei se foloseşte o lingură de flori la o cană de apă.

Se beau trei căni de ceai pe zi în caz de indigestie, stres, dureri de cap, anxietate.

Pătlagina vindecă tusea

Dacă răceala a apărut deja, atunci trebuie să folosim antitusive, cum ar fi: nalba-mare, potbalul, pătlagina.

Putem să le consumăm sub formă de infuzii, folosind o lingură de frunze de plantă, la o cană de apă clocotită.

Se  îndulceşte şi se beau două căni treptat în cursul unei zile. Plantele pot fi folosite separat sau în amestec în părţi egale.

Ceaiul verde grăbeşte recuperarea

Numai bun de savurat, ceaiul verde nu ajută doar la topirea grăsimilor.

Datorită antioxidanţilor conţinuţi, ceaiul verde grăbeşte recuperarea după o răceală sau gripă, previne apariţia reacţiilor alergice.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net