12 trucuri pentru cozonaci pufoşi

Ultima actualizare:

1. Ingredientele trebuie să aibă aceeaşi temperatură! Scoate ouăle cu o zi înainte din frigider pentru a le permite să ajungă la temperatura camerei. Făina trebuie să fie uscată şi tot la temperatura camerei.

2. Bucătăria trebuie să fie călduroasă şi, după ce faceţi aluatul, e bine să nu deschideţi uşa sau geamul, pentru a nu se face curent.

3. Toate ingredientele lichide trebuie să fie călduţe – nu foarte fierbinţi, nu foarte reci.

4. Când amestecaţi drojdia, apa şi făina nu adăugaţi sare!

5. Vasul în care frământaţi aluatul trebuie să fie călduţ. Pentru asta, îl puteţi clăti cu apă fierbinte şi apoi şterge foarte bine.

6. Cozonacul va avea o culoare frumoasă dacă frecaţi ouăle cu puţină sare.

7. Zahărul se va încorpora mai uşor dacă este topit în lapte.

8. Aluatul trebuie frământat foarte bine, până se dezlipeşte uşor de pe mână.

9. Nu deschideţi cuptorul 20 de minute după ce puneţi aluatul la copt.

10. Pentru a nu se arde, folosiţi hârtie de copt în tăvi şi puneţi un vas cu apă în cuptor.

11. Pentru a nu se usca, la jumătatea timpului necesar coacerii puneţi deasupra tăvii o hârtie de copt unsă cu ulei.

12. Nuca folosită la cozonac este mai gustoasă dacă o prăjiţi un pic într-o tigaie, după care o opăriţi cu lapte fierbinte pentru a nu fi amară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net