Jocurile de pe piaţa americană au adus 20 de miliarde de dolari

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Piaţa de jocuri video merge bine în Statele Unite în vreme de criză. Firma de consultanţă NPD Group estimează că vânzările de jocuri video pe piaţa americană ar putea ajunge în acest an la valoarea de 20 de miliarde de dolari, o sumă impresionantă chiar dacă nu se ridică la veniturile record înregistrate în 2008, potrivit Agerpres.

În primele 11 luni ale acestui an vânzările de jocuri video pe piaţa americană s-au ridicat la aproximativ 14 miliarde de dolari, cu aproape 12 procente mai puţin decât în perioada similară a anului trecut, dar cu şapte procente mai mult decât în perioada ianuarie-noiembrie 2007.

Fiecare din cei trei mari producători de console video au înregistrat o creştere a vânzărilor în luna noiembrie.

Call of Duty: Modern Warfare 2 a înregistrat vânzări-record în luna noiembrie

simeon stalpnicul png

În frunte s-a situat grupul japonez Nintendo care a vândut 1,23 milioane console Wii, urmat de Microsoft care a comercializat 819.500 console Xbox 360.

Producătorul japonez Sony a vândut pe piaţa americană un număr de 710.400 console PlayStation 3 şi de asemenea 203.100 console PlayStation 2 (PS2).

Tot în luna noiembrie a fost lansat pe piaţa americană jocul "Call of Duty: Modern Warfare 2", care în prima lună de la lansare a înregistrat cele mai mari vânzări din istoria jocurilor video. Pe locul al doilea s-a clasat 'New Super Mario Brothers' pentru consolele Wii urmat de "Assassin's Creed 2" produs de firma Ubisoft.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net