La Amsterdam nu eşti atât de liber pe cât te aştepţi - FOTO/VIDEO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

În oraşul olandez mergi dacă vrei sa faci shopping la preturi peste medie, sa te cazezi în locuri neconvenţionale sau sa iei o porţie zdravănă de cultură, scrie besttourism.ro.

Contrar aşteptărilor, Amsterdam nu este chiar un oraş al pierzaniei şi al libertăţii totale, lucru susţinut de multi dintre turiştii care ajung aici.

Poţi să te cazezi în case plutitoare

În oraş, dat fiind faptul ca este principalul centru turistic al Olandei, vei găsi o mulţime de hoteluri, mai pretenţioase sau mai ca pentru buzunarul turistului mediu. În general condiţiile de cazare sunt foarte bune, mai ales la hotelurile care fac parte din lanţuri internaţionale.

Însă pentru ca în weekend este destul de greu sa găseşti un loc liber fără rezervare, cel mai bine este sa iţi îndrepţi atenţia şi spre cazările neconvenţionale. O alternativă în acest sens ar fi căsuţele plutitoare de pe diferitele canale ale oraşului. Comparativ cu hotelurile preţurile vor fi mai mici, însă şi condiţiile vor fi ceva mai rudimentare.

Vezi aici mai multe imagini din Amsterdam

O altă alternativă ar fi hostelurile, pe care le găseşti la orice pas, în special în centru. Majoritatea au camere mici, de până la 6 paturi, cu baie proprie, însă ai foarte mare grija la scări, sunt destul de abrupte.

Distracţia în Amsterdam are ore de stingere

Dacă ţi-ai plănuit o excursie cu prietenii în care să vă faceţi de cap de dimineaţa până noaptea târziu, cel mai bine e sa nu vă faceţi speranţe prea mari.

Deşi este cunoscut ca un oraş fără limite, olandezii sunt conştienţi că omul trebuie să mai şi doarmă. Astfel magazinele, cafenelele, barurile se închid cel târziu la ora unu noaptea, iar cluburile au „program de voie" doar până pe la patru, patru jumate.

Ai vizitat oraşul Amsterdam? Intră pe forum şi povesteşte impresiile de călătorie!

Singurule locuri în care te mai poţi distra după această oră sunt cluburile de afterhours, care stau deschise până pe la ora şapte dimineaţa.La Amsterdam găseşti cele mai multe picturi ale lui Van Gogh

Când vine vorba de ce poţi sa faci în Amsterdam treaba stă cam aşa: să vizitezi muzee, sa cumperi bulbi de lalele din piaţa de flori, să admiri fetele din vitrine în Cartierul Roşu (foto dreapta), să faci un tur al oraşului cu vaporul, şi să intri în cel puţin o cafenea.

simeon stalpnicul png

Pentru muzee cel mai indicat este să iţi iei Amsterdam Card sau Museumkaart. Primul iţi va oferi reduceri la muzee, cafenele şi unele magazine, precum şi transport gratuit cu tramvaiul, iar cel de-al doilea iţi asigură accesul redus în peste 400 de muzee din întreaga Olandă.

Citeşte şi:Casablanca, cel mai cosmopolit oraş din lumea islamică – FOTO/VIDEOBuenos Aires - «Parisul Americii de Sud» - FOTO/VIDEOVancouver în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă - FOTO/VIDEOBruxelles, capitala Europei - FOTO/VIDEOSevilla, dincolo de coride şi flamenco

Shopping în saboţi de lemn

Dacă ajungi la Amsterdam un must în ceea ce priveşte cumpărăturile este o plimbare până la piaţa de flori. Catalogată ca fiind una dintre cele mai mari din Europa, iţi va fi imposibil să pleci de acolo fără cel puţin un bulb de lalea.

Cât despre suveniruri, cu siguranţă nu te vei întoarce acasă fără o pereche de saboţi olandezi, fie ei şi în miniatura pentru atârnat la chei.

simeon stalpnicul png

Tot pentru shopping mai puteţi merge în Dam Square, în centrul oraşului sau la Magna Plaza, în spatele Dam Square, însă pentru cel din urma loc va trebui sa scoateţi şi cardul de credit din portofel, pentru ca preturile de aici sunt peste medie.

Descoperă şi alte posibilităţi de distracţie în Amsterdam pe besttourism.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net