FOTO Noua Dacia Duster, pozele oficiale

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Dacia va participa cu un prototip al modelului Duster, pilotat de fostul pilot de Formula 1, Alain Prost, la celebra competiţie auto pe gheaţă intitulată Trofeul Andros, care se va desfăşura în această iarnă în Franţa.

Vehiculul de competiţie Dacia Duster, care prefigurează viitorul model de serie ce va fi disponibil din 2010, are caroseria din fibră de sticlă, un şasiu tubular şi un motor V6 3l 24v, 350 CP, special pregătit pentru a oferi performanţe maxime condiţii dificile.

Vezi prima cursă a lui Alain Prost cu Duster

Vezi aici GALERIE FOTO cu noua Dacia

"Dacia se va alinia la startul unei probe inedite: competiţia sportivă pe gheaţă. (...) Cu ocazia acestui eveniment, Dacia dezvăluie numele şi liniile modelului Duster, cel de-al şaselea model al mărcii. Acest vehicul 4x4 robust şi fiabil, cu vocaţie internaţională, va fi destinat clienţilor aflaţi în căutarea unui vehicul off-road pentru uz cotidian, la un preţ accesibil", a anunţat marţi Serviciul de relaţii cu presa al Automobile Dacia.

Cutia de viteze cu 6 trepte permite o schimbare precisă şi rapidă a rapoartelor, chiar şi în timpul virajelor pe gheaţă. Amplasarea motorului în partea posterioară a maşinii are drept scop repartizarea optimă a masei regulamentare de 950 kg.

Vehiculul de competiţie Dacia Duster mai este echipat cu suspensii cu două braţe triunghiulare şi amortizoare cu cursă lungă, care îi permit să abordeze terenurile dificile şi cu diferenţial cu alunecare limitată, indispensabil pentru conducerea în condiţii extreme. În plus, vehiculul are un sistem cu patru roţi directoare, pentru un control complet al traiectoriei.

"Sunt încântat să concurez pe Dacia Duster. Este un vehicul complet nou şi sunt mândru să particip la promovarea acestuia într-un context atât de original cum este Trofeul Andros. Am încredere în capacitatea şi în fiabilitatea vehiculului pentru această cursă", a declarat Alain Prost.

Trofeul Andros, la care Dacia participă pentru prima dată, este recunoscut drept una dintre competiţiile sportive auto foarte dificile, cu circuite pe gheaţă, a căror stare variază în funcţie de condiţiile meteo.

Citeşte şiBritanicii de la Top Gear nu mai cred că România e ''o ţară în care oamenii aruncă cu pietre în ţigani''

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net