Noul Peugeot RCZ, contraatacul francez - VIDEO / FOTO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Noul coupe este cel mai dinamic Peugeot din ultimii ani. Micul bolid RCZ vine cu ambiţii proprii de coupe sport, dar şi cu responsabilitatea noii imagini Peugeot care nu se rezumă doar la noul logo, leul din Sochaux restilizat.

RCZ este primul Peugeot care nu mai este botezat cu cifre şi are pe capotă noul Leu restilizat pentru a simboliza trecerea în al treilea secol de existenţă. Tot RCZ beneficiază de noul slogan „Motion&Emotion" o trimitere cât se poate de clară către performanţă şi emoţii provocate de forme fluide şi materiale de calitate. Iar la acest capitol, RCZ a fost foarte bine ales.

 Vezi aici mai multe imagini

Intrăm în habitaclul 2+2, unde +2 este doar o soluţie de scăpare de câţiva kilometri pentru doi prieteni sau de pedepsire a acelora pe distanţe mai lungi. Ce ni se pare însă că ar trebui să conteze ar fi bordul. Foloseşte un material complet nou care imită binişor pielea, dar nu într-atât cât să te păcălească. Desen interesant cu tematică pe rotund - frumoase aeratoare, dar nu se ridică la nivelul exteriorului.

Iar dacă ne uităm la consola centrală, parcă ne vine să-l dăm la reciclare pe designerul care a gândit formele nepotrivite şi folosirea unor plastice complet neadecvate. În schimb, scaunele din piele ne-au plăcut mult, fiind excelent conturate ergonomic, cu suport lateral foarte bun, cum îi trebuie unui model cu atitudine sportivă.

Dinamică excelentă

Cum era şi normal, RCZ este construit pe platforma lui 308 şi 3008. La lansare, vor fi oferite două motorizări. 1.6 THP benzină de 156 CP cu o cutie manuală de 6 viteze şi un consum remarcabil de 6,7 l/100 km. Nu lipseşte un diesel 2.0 HDI FAP de 163 CP, cu un cuplu de 340 Nm care duce consumul mediu la 5,3 l/100km. Către sfârşitul anului va apărea o versiune de cutie automată în 6 trepte cuplată la benzină, dar şi o versiune mai sportivă ce beneficiază de versiunea de 200 CP a propulsorului de 1.6 litri!

Noi am condus exact această versiune de motor care mai avea şi un pachet sport, o cutie manuală cu 6 viteze, curse scurte şi extrem de precise aşa cum te aştepţi de la o maşină cu veleităţi sportive. Suspensia este întărită, pivoţii ceva mai groşi şi discurile de frână mai mari pentru a face faţă sarcinilor impuse. Volanul este mai mic, iar ESP-ul poate fi deconectat total, lăsând întrega plăcere la abilitatea şi talentul celui care trage de volan.

Toate puse la treabă relevă un RCZ de o agilitate entuziasmantă. Maşina stă excelent pe şosea, iar atacarea curbelor îţi face sângele ca Borsecul. Cursele scurte ale manetei contribuie la o plăcere a „mestecatului" treptelor de viteze cum nu întâlneşti la o cutie automată sau chiar robotizată.

Am păstrat pentru final cel mai important element pentru cumpărătorul român: preţul! RCZ vine cu un look incredibil, blindat cu dinamică impecabilă, la o finisare ok şi propulsoare agile cât să mulţumească o clientelă numeroasă. Toate la sume care fac concurenţa să nu se simtă prea confortabil: un preţ de pornire de 25.201 euro (TVA inclus) pentru motorul 1.6 THP de 156 CP, iar pentru versiunea de top, benzină de 200 CP, 27.378 euro (TVA inclus).

"+" - uri

-Design extraordinar cu forme corpolente, fluide, ambiţioase şi agresive în acelaşi timp.-Stabilitate excelentă şi o dinamică bine setată pentru a conduce sportiv.

"-" - uri

-Spaţiu foarte restrâns pe scaunele posterioare.-Calitatea plasticelor folosite la consola centrală sunt neadecvate ansamblului general al maşinii.

Echipare standard

Airbag-uri frontal şi laterale torace faţă, ABS, ESP/ASR cu Hill Assist, senzori de parcare spate, aer condiţionat automat bi-zonă, oglinzi retrovizoare electrice şi încălzite, geamuri faţă cu acţionare electrică, radio CD cu MP3, jante de aliaj uşor de 18 inci, kit hands free Bluetooth + USB, regulator şi limitator viteză, scaune sport cu tetiere integrate.

Jante de aliaj uşor de 19 inci, pack Easy Motion (faruri şi ştergătoare automate, senzori de parcare faţă, oglindă interioară electrocromată, sistem iluminare interioară).

Taxa de poluare 0.Revizie 15.000 km (lei) nc.Revizie 30.000 km (lei) nc.Revizie 45.000 km (lei) nc.

PREŢ CIP 23.007 €PREŢ TTI 27.378 €

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net