Saşha are aparate de 12.000 €

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

A fost greu, a fost mult de aşteptat, dar am reuşit. Micuţul Saşha are, de ieri, toate aparatele portabile de respirat, în valoare de 12.000 de euro. Mămico, o să te bucuri de copilaşul tău acasă!

Saşha Călin va părăsi curând spitalul „Marie Curie" şi va creşte acasă, ferit de bacterii şi microbi. Era teama cea mai mare a medicilor care-l îngrijeau: să nu contracteze infecţii intraspitaliceşti care, pentru un sistem imunitar scăzut, i-ar fi putut fi fatal. De aceea ne-am hotărât să ajutăm, cumpărându-i lui Saşha propriile apartate de respirat.

Încă de la primul articol despre băieţel, firma Microcomputer Service S.A. (www.microcomputer.ro) din Craiova ne-a donat un aparat de oxigen, în valoare de 2.000 de euro.

Deputatul Ştefan Pirpiliu, din colegiul în care domiciliază părinţii, s-a implicat şi a declanşat o anchetă socială, în urma căreia Direcţia Pentru Protecţia Copilului şi Primăria sectorului 3 i-au achitat lui Saşha aparatul de ventilat.

Umidificatorul şi accesoriile le-am cumpărat noi, din bani strânşi de la cititori şi completaţi din fondul fundaţiei Cosmir. Ieri, au fost montate în rezerva spitalului şi aceste ultime două.

Mama va fi învăţată să manevreze aparatele, iar într-o săptămână, dacă Saşha nu va avea convulsii, va putea să plece cu copilul acasă.

Luni, vom mai face un pas mare! Dr. Radu Tăbăcaru îi va recolta lui Saşha probe de urină şi sânge, iar noi le vom trimite la un laborator din Cluj, unde am descoperit-o pe dr. Romana Vulturar, şef de lucrări la catedra de biologie moleculară.

Dânsa va face nişte teste genetice care vor indica boala metabolică de care suferă Saşha şi, evident vom afla tratamentul de urmat.

Ventilatorul are doar 4 kg şi este portabil, are baterii dar şi un adaptor. Dacă vreţi îl puteţi lua pe cel mic la plimbare în parc, iar cele două aparate le puneţi în căruţ.  Aparatul va inspira pentru Saşha, în momentele când acesta va „uita” să respire singurel.

Umidificatorul are rolul de a încălzi apa şi de a umezi aerul copilului, de regulă la o temperatură de 38 de grade, astfel încât micuţul să nu răcească. 

simeon stalpnicul png

Medicul anestezist Radu Tăbăcaru, directorul Spitalului “Marie Curie”, se asigură că Saşha va respira corect

simeon stalpnicul png

Fii bun, ajută!

CONT LEI: RO88 PIRB 2501 7244 0500 3000

CONT EURO: RO25 PIRB 2501 7244 0500 2000

Cod swift/BIC PIRB RO BU; Banca Piraeus, sucursala Pipera.

CUI RO15162540

Conturile aparţin Fundaţiei COSMIR a trustului Adevărul Holding.

Puteţi ajuta şi altfel decât cu bani

Dacă ajutorul pe care doriţi să-l acordaţi nu se referă la bani, scrieţi-ne pe adresa de mail: dininimapentrucopii@click.ro sau contactaţi-ne la tel 021.407.76.80.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
plante freepik jpg
ion luca caragiale captura video jpg
preoti ortodocsi se inchina in catedrala episcopala Invierea Domnului foto bihoreanul JPG
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
monstru pixabay jpg
muncitori agricultura foto pixabay
ceas john jacob astor jpg
cuplu pat1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net