Vali: «Mami, bucură-te de mine aşa cum sunt!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cel mai frumos cadou pentru Vali ar fi două pungi cu sânge. Sânge şi trombocite din grupa AB IV Rh pozitiv ( + ). Ştim că vine Crăciunul, dar cine poate dona azi, la Centrul de Hematologie din Bucureşti, îl rugăm să o facă! Valentin trebuie reechilibrat pentru a putea să înceapă o nouă serie de citostatice.

*Valentin Gaju zâmbeşte, dar surâsul e forţat şi amar. Ochii lui frumoşi par îmbătrâniţi din cauza durerii şi a tratamentelor.

E operat de o tumoare la rinichi. Parcă ar vrea să fie politicos, să nu-şi arate suferinţa. Suntem la el acasă, în comuna Poarta Albă, judeţul Constanţa.

Îşi pregăteşte hainele pentru a pleca la spital, la chimioterapie. Nici nu mai ştie a câta oară. Urăşte acest tratament, dar ştie că e picătura de „otravă" care îl ţine în viaţă.

*Familia lui Valentin trăieşte într-o căsuţă din comuna Poarta Albă. Tatăl lui e plecat mai tot timpul la cules de căpşuni, în Spania, ca să trimită bani acasă.

Băiatul avea şase ani şi patru luni când a fost diagnosticat. Câteva cuvinte încâlcite, care au fost ca o sentinţă pentru familia Gaju: nefroblastom stâng, adică tumoră la rinichi.

De atunci, viaţa lui Vali s-a transformat. Şi-a petrecut copilăria în spitale.

*În mai 2005, când se afla la bunici, la Bârlad, i s-a făcut rău, iar în iunie a fost operat la Spitalul „Sfânta Maria" din Iaşi. Apoi, timp de un an, a făcut chimioterapie.

Un an mai târziu, în noiembrie, medicii au descoperit o recidivă locală. Micuţul a ajuns din nou la spital şi a fost operat.

*A urmat o perioadă frumoasă în viaţa lui Valentin. S-a născut sora lui, pe care micuţul o iubeşte mai mult decât orice.

Dar boala e vicleană. S-a întors când se aştepta mai puţin. Şi Valentin a ajuns din nou pe masa de operaţie.

De data asta, familia a aşteptat cu sufletul la gură rezultatul.

„Intervenţia a ţinut mai bine de patru ore, aproape că-mi pierdusem speranţa. Când doctorul mi-a spus că e bine, i-am mulţumit lui Dumnezeu", spune mama lui Valentin, Elena Gaju. A avut apoi nevoie de sânge.

*Micuţul Valentin ştie că în unele momente se află la hotarul dintre viaţă şi moarte. Odată - îşi aminteşte mama sa - Valentin i-a zis: „Mami, bucură-te de mine aşa cum sunt acum, că poate mâine am să mor! În altă zi, mi-a spus că el crede că Dumnezeu a trimis pe pământ toţi copiii bolnavi ca să învingă răul".

Copilul frumos zâmbeşte timid. Din când în când o ia de mânuţă pe sora lui, Alexandra, care are doi ani. Ar vrea să o vadă crescând, să o îngrijească.

Singura lui distracţie sunt serialele de desene animate. Aşa uită de durerea lui. Ar avea nevoie de un psiholog, pentru că sufletul lui e traumatizat.

Dar părinţii lui n-au deocamdată bani pentru asta. Mama lui trăieşte mereu cu teama că, într-o zi, îşi va pierde copilul.

Dar speră că tumora nu va mai recidiva, iar băiatul ei va avea o viaţă normală.

Acum , Valentin şi mama lui sunt în spital, la Budimex. De Crăciun, Valentin împlineşte aici 11 ani.

Încă o aniversare înecată în suferinţă. Ar fi vrut să fie acasă, să sufle în lumânările de pe tort. Dar acum îi trebuie sânge!

Donaţi sânge pentru Vali!

Are nevoie permanent de sânge şi trombocite din grupa AB IV Rh pozitiv (+) la Spitalul "Marie Curie"din Bucureşti şi la spitalul din Constanţa: când donaţi, rugaţi să vă scrie pe bon «pentru Gaju Valentin - Spitalul "M. Curie" (sau cel din Constanţa).

simeon stalpnicul png

Fii bun, ajută!

Cont Lei: RO88 PIRB 2501 7244 0500 3000

Cont Euro: RO25 PIRB 2501 7244 0500 2000

Cod swift: PIRB ROBU;  Banca Piraeus, sucursala Pipera.

CUI RO15162540

Conturile aparţin Fundaţiei COSMIR a trustului Adevărul Holding.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net