Uite cum te «păcălesc» vânzătorii la magazin!

Ultima actualizare:

Citeşte şi:

Renovează cu bani puţini

Totul despre îndulcitori!

6 moduri de a găti sănătos

Evită firmele consacrate

De foarte multe ori, cheltuim bani în plus pentru că alegem produse ale unor firme foarte cunoscute. În preţ se regăsesc atât produsul în sine, cât şi notorietatea firmei care îl comercializează. Cu cât această firmă este mai cunoscută şi mai apreciată, cu atât produsul va costa mai mult.

De obicei, brandurile cunoscute sunt poziţionate pe rafturile din faţă. În spatele acestora sunt depozitate produse fabricate de firme necunoscute care au aceeaşi calitate şi sunt şi mult mai ieftine.

Cumpără cât ai nevoie!

Cu cât vezi mai multe produse, cu atât îţi vine să cumperi mai mult. De aceea în magazine vedem rafturi lungi, supraetajate şi încărcate la maximum. De asemenea, produsele de bază care sunt şi cele mai căutate sunt poziţionate strategic, la cap de rând.

Motivul? Până ajungi la acestea, treci, fară să vrei, prin faţa altor zeci de alimente sau articole pe care ai putea, din implus de moment, să le cumperi.

Dacă vrei să faci economie la bani, nu lua copilul cu tine la cumpărături. Managerii magazinului aplică strategii de manipulare inclusiv pentru cei mici, în ideea în care dacă acesta cere, părinţii îi cumpărără.

Astfel, produsele destinate copiilor precum dulciurile, cerealele şi jucăriile sunt poziţionate pe raft la înălţimi mici şi medii, la nivelul ochilor, pentru a putea fi bine observate.

Atenţie la oferte şi discount!

Când observăm o ofertă bună, o promotie sau un discount tendinţa este să cumpărăm mai mult decât avem nevoie. Astfel, magazinul încasează mai mult de la tine decât ar încasa într-o zi obişnuită, fără discount-uri.

De obicei, astfel de strategii se pretează în cazul unor produse ieftine precum apă, sucuri, cafea etc. Întrebarea este următoarea: chiar ai nevoie de 10 cutii de cafea sau de 20 de sticle din acelaşi sortiment de suc?

Ce fructe să alegem?

Află că fructele exotice stau în rafturi de mai mult timp decât fructele tradiţionale. Este posibil să le cumperi lovite sau chiar stricate pe alocuri. Motivul este foarte simplu.

Nu există o cerere foarte mare pentru maracuja sau kiwano cum este pentru mere, prune, pepeni, cireşe sau căpşuni. Nu mai spunem că şi preţul fructelor exotice este mai mare.

Cum să negociezi preţul?

Caută magazine în care te serveşte chiar proprietarul. Un vânzător angajat nu poate negocia preţul, pe când patronul, pentru a-şi câştiga clienţi şi a face vânzare, se poartă mult mai frumos, este mult mai înţelegător şi acceptă să negocieze preţurile. Astfel, alege să cumperi legume, fructe şi flori din piaţă, de la tarabe.

12% din ce cumperi vei arunca

 Ceea ce nu-ţi vor spune niciodată vânzătorii este faptul că aproximativ 12% din ceea ce cumperi vei arunca.

Pâinea se învecheşte repede, fructele şi legumele se veştejesc, produsele lactate se strică. Nu cumpăra peste măsură chiar dacă preţul te îmbie. Banii respectivi vor fi aruncaţi la gunoi.

Produsele proaspete, în spatele raftului

Pe rafturi, în faţă, la vedere, se află produse care au un termen de valabilitate mai scurt. Produsele cu adevărat proaspete, cu un termen de valabilitate îndelungat se află „ascunse" în spatele acestora.

Motivul? Pentru a face în profit mai mare, vânzătorul încearcă să-şi vândă şi marfa mai puţin proaspătă. Dacă nu, aceste produse care se apropie de termenul de expirare ar trebui aruncate. Acest lucru presupune o pierdere din partea magazinului.

Click!spune

Dacă vrei să eviţi aglomeraţia şi statul la coadă, mergi la supermarket cu o oră înainte de închidere. Atunci sunt foarte puţini clienţi, iar tu poţi alege în voie cele mai ieftine şi bune produse.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net