12 lucruri care nu trebuie să-ţi lipsească din casă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ţi s-a descusut un nasture de la palton exact când trebuie să pleci la serviciu? S-a ars becul din baie? Sau, poate, s-a întrerupt curentul. De obicei, toate aceste incidente apar pe neaşteptate şi când ţi-e lumea mai dragă. Iată care sunt obiectele pe care trebuie să le ai în casă în caz de urgenţă.

Dacă vrei să nu fii luat prin surprindere şi să rezolvi orice problemă casnică apărută, trebuie să ai la îndemână obiecte de care să te ajuţi în caz de urgenţe. Căci, până vine electricianul, nu poţi sta pe întuneric!

Reparaţii urgente

* Becuri. Niciodată nu poţi să ştii când se arde un bec din casă. Iar, dacă se întâmplă într-un moment când nu ai cum să mergi la magazin să cumperi unul nou, seara ta va fi compromisă. E foarte deranjant să bâjbâi pe întuneric prin baie sau bucătărie.

* Lanternă. O pană de curent în cartier te poate lăsa pe întuneric ore în şir. Într-o asemenea situaţie, poţi lumina casa cu lumânări sau cu o lanternă mare, pe care să o aşezi cât mai aproape de tavan: pe rafturile de sus ale unui dulap sau pe bibliotecă.

* Siguranţe pentru panoul electric. Ai pus în funcţiune maşina de spălat şi s-au ars siguranţele de la panoul electric. Trebuie să schimbi siguranţele cu unele noi, aşa că e bine să ai câteva de rezervă.

* Extinctor. În orice locuinţă trebuie să existe şi un dispozitiv de stins incendii. De exemplu, oricând poate lua foc, de la flacăra aragazului, perdeaua. Mai mult, incendiul poate izbucni şi de la o cratiţă uitată pe plită.

* Superglue. E dimineaţă, iar în două ore trebuie să pleci la serviciu. Ghinion! Tocmai ce-ai observat că s-a dezlipit talpa de la cizmă. Ce-i de făcut? Nu ai timp să te duci la magazin să cumperi altă pereche de pantofi, aşa că poţi lipi talpa, provizoriu, cu superglue.

* Trusa de scule. E obligatoriu să ai în casă o trusă de scule. Aceasta trebuie să conţină un ciocan, şurubelniţe, un cutter, un patent, cleşti, câlţi, creion electric, o ruletă, câteva chei.

Trusa de cusut

* Ac, aţă şi nasturi. Tocmai vrei să ieşi din casă şi observi că s-a rupt un nasture de la palton sau s-a desfăcut un tiv. Un ac şi o papiotă îţi vor fi de mare folos în astfel de cazuri.

* Foarfecă. Câte nu poţi face cu o foarfecă! Poţi tăia aţă, cablu, sârmă subţire, materiale textile, hârtie! E obligatoriu să ai şi tu una în casă.

Uite ce trebuie să conţină o trusă medicală

* Vată sterilă, tifon, apă oxigenată şi spirt. În cazul unor tăieturi minore, zgârieturi sau înţepături e indicat să cureţi rana, să o dezinfectezi, iar apoi să o pansezi.

* Antiinflamatoare. Te dor spatele, picioarele, umerii sau articulaţiile? Poţi apela cu încredere la un gel antiinflamator care să amelioreze durerile până a doua zi.

simeon stalpnicul png

* Analgezice. Te dor măseaua, urechea sau suferi de migrene. Un algocalmin te va face să te simţi mult mai bine.

* Unguent sau spray pentru arsuri. Din neatenţie, ai atins mânerul fierbinte al ibricului, ai ridicat de toartă o oală de pe foc sau te-ai ars la degete cu fierul de călcat. Chiar dacă arsura nu e foarte gravă, tot e indicat să te tratezi.

Mai citeşte:

Curăţenie de durată cu 6 trucuri

elementelor de decor de pe tavan

10

trucuri care îţi uşurează viaţa în bucătărie

Alege-ţi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
ceai somn jpg
statui parcul carol colaj captura video jpg
plante freepik jpg
ion luca caragiale captura video jpg
preoti ortodocsi se inchina in catedrala episcopala Invierea Domnului foto bihoreanul JPG
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
monstru pixabay jpg
muncitori agricultura foto pixabay
image
actualitate.net
image
actualitate.net