Un decor romantic în 10 paşi

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un lampadar cu bec de maximum 40 W, lumânărele în jurul patului, beţişoare parfumate şi lenjerie de pat din mătase, acestea sunt ingredientele care garantează un decor romantic, în dormitor. Nu ai nevoie nici de timp, nici de buget suplimentar pentru a-l amenaja.

Vrei să îţi împresionezi partenerul cu un decor mai romantic? Designerul Cristina Joia îţi spune cum îl poţi realiza în doar câţiva paşi.

* În primul rând trebuie să schimbi lenjeria de pat. Chiar dacă este iarnă şi acum sunt indicate textilele care dau senzaţia de căldură, pentru o seară romantică poţi face o excepţie.

simeon stalpnicul png

Aşternutul trebuie acum să aibă luciu, care îi dă o notă sexy, senzuală. Culorile pot fi calde, pentru un romantism sofisticat (bej, ivory), sau puternice, pentru cei mai îndrăzneţi (roşu metalizat, violet, vişiniu).

În primul caz, alege perne cu motive florale şi culori mai puternice, în cel de-al doilea, perne deschise la culoare, pentru contrast.

* Lumina trebuie să fie difuză şi să nu vină din tavan. Sursele de lumină sunt, într-un dormitor romantic, nişte spoturi deasupra patului, un lampadar sau lumânărele.

simeon stalpnicul png

Becul trebuie să fie de maximul 40 W, să aibă o lumină caldă (portocaliu, ocru, bej), care dă o senzaţie de intimitate.

* Pentru a-i face o surpriză, printează pe pânză o imagine cu voi doi (alb/negru sau sepia), pe care o poţi pune într-o ramă, deasupra patului. Nu folosi sticlă, la acest tablou. Sticla dă o senzaţie rece care nu e potrivită pentru dormitor.

*  Nu uita de beţişoarele parfumate şi de uleiurile volatile. Aroma indicată într-o seară romantică e vanilia şi caramelul.

*  Pune lumânărele pe jos, de jur împrejurul patului

simeon stalpnicul png

* Florile proaspete sau petalele de trandafiri întregesc şi ele atmosfera senzuală.

* Muzica se aude în surdină, dintr-o cameră alăturată. Sunetul trebuie să fie puţin filtrat, el ar fi prea puternic dacă s-ar auzi din aceeaşi cameră în care vă petreceţi seara.

*  Tot pe jos pot fi "aruncate", aparent neglijent, câteva perne decorative.

simeon stalpnicul png

* Cu sau fără draperii trase? Răspunsul la această întrebare depinde de priveliştea de afară. Dacă e una frumoasă, lasă fereastra liberă.

* Nu mâncaţi în dormitor. Aici nu trebuie să ajungă mirosuri de mâncare, ci, după cum spuneam mai sus, doar arome exotice.

simeon stalpnicul png

Puteţi, totuşi, aduce pe o măsuţă un bol cu frişcă şi nişte fructe. Măsuţa este, de asemenea, indicată dimineaţa, pentru un mic dejun la pat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net