Boabele de cacao ne scapă de tuse

Ultima actualizare:

Boabele de cacao, transformate prin uscare şi măcinare în ciocolată, sunt indicate în multe afecţiuni ale sistemului nervos şi vascular. Iată câteva indicaţii terapeutice.

Ne scapă de tuse

Boabele de cacao conţin teobromină, o substanţă asemănătoare cu codeina, care are efecte antitusive, cu rezultate rapide.

Provoacă fericire

Efectul uşor euforic care apare imediat după ce mâncăm ciocolată este dat de secreţia crescută de serotonină (hormonul fericirii). Ciocolata accentuează metabolismul şi ne dă o stare de bine.

Dilatează vasele de sânge

Ciocolata amăruie, care are un conţinut mai mare de 70% cacao, este supranumită „aspirina dulce", datorită efectului său antitrombotic.

Întăresc inima

Boabele de cacao pot fi considerate un aliat al persoanelor cu tensiune arterială mare. Stimulează muşchiul inimii şi dilatează vasele şi astfel presiunea arterială scade. Mai mult, flavonoizii din boabele de cafea micşorează depunerile de pe pereţii vaselor de sânge.

Nu abuzaţi de consumul de ciocolată

Specialiştii avertizează că un consum ridicat de ciocolată poate produce insomnii, tremurături, anxietate, lipsa apetitului, stare generală proastă şi vomă. Există studii care arată că ciocolata nu este indicată bătrânilor cu probleme tumorale ale prostatei.

image
image
image
image
image
image
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net