Găteşte sănătos cu aparatul de fiert în aburi

Ultima actualizare:
Pentru a prelungi viaţa  vaselor de bucătărie, spală-le  imediat după folosire
Pentru a prelungi viaţa vaselor de bucătărie, spală-le imediat după folosire

Vrei ca familia ta să consume alimente cât mai proaspete şi pline de vitamine? Te-ai decis să găteşti sănătos dar şi să economiseşti timp?Ai nevoie de un aparat de gătit în aburi! Iată de ce anume trebuie să ţii cont în magazin.

Două sau trei recipiente?

În magazine există modele diferite care prezintă două sau trei coşuri. Alege în funcţie de cantitatea de alimente pe care doreşti să o prepari. Dacă locuieşti singur, optează pentru un aparat cu două coşuri. Dacă familia ta e numeroasă, cumpără un aparat cu trei coşuri. Un recipient pentru gătit poate avea o capacitate de la 1 litru la 4 litri.

Putere de gătit mare sau mică?

Puterea de gătit a aparatului cu aburi este diferită în funcţie de model, de capacitatea dispozitivului şi numărul de coşuri. Pe piaţă, un model slab are o putere de până la 600 W, iar unul puternic paote depăşi 1.800 W.

Poziţionarea coşurilor

La unele modele, coşurile sunt suprapuse. Capacul poate fi utilizat pentru fiecare coş în parte. Alte modele prezintă coşurile poziţionate vertical, faţă în faţă. Acestea nu pot fi suplimentate sau reduse.

Materialul recipientelor

Coşurile sunt fabricate din materiale diferite în funcţie de model şi de firma producătoare. În general, se găsesc combinaţii de plastic şi inox sau oţel inoxidabil. Majoritatea aparatelor sunt transparente, putând fi observat aspectul alimentelor din interior.

Cu sau fără accesorii?

Aparatele de gătit în aburi au şi accesorii: recipient special pentru peşte, coş pentru orez, suport pentru ouă, vas pentru supă, recipient de colectare a resturilor alimentare şi tavă de reţinere a apei. În funcţie de cât de mult găteşti, poţi alege modele care să aibă în dotare şi astfel de accesorii.

Ce funcţii să alegi?

* Timerul - te ajută să programezi aparatul pentru o anumită perioadă de timp. În general, perioada maximă ce poate fi setată este de 60 de minute.

* Funcţia de aburire rapidă - se bazează pe producerea instantanee de abur.

* Păstrarea alimentelor calde - alimentele deja preparate pot fi păstrate calde pentru o perioadă mai îndelungată de timp.

* Funcţia Vitamin - presupune o preparare a alimentelor mai puţin agresivă pentru păstrarea vitaminelor.

Tefal - 265,60 lei

Cu o putere de 900 W, aparatul are în componenţă 3 coşuri cu o capacitate de 9 l, cronometru şi funcţie de oprire automată.De asemenea, mai prezintă bol pentru orez şi suport pentru ouă. Magazin Carrefour

Zelmer - 187,40 lei

Are o tavă de scurgere a apei, funcţie de păstrare la cald, mâner termoizolant şi 3 coşuri. Putere: 900 W. Magazin Carrefour

Carrefour Home - 145 lei

Este dotat cu 3 coşuri, bol de orez, cronometru şi indicator luminos. Putere: 950 W.

Bluesky - 135,30 lei

Prezintă 2 coşuri cu grătar detaşabil, o capacitate de 6 l şi indicator luminos. Putere: 900W. Magazin Carrefour

Akira - 129,90 lei

Are trei coşuri pentru alimente cu o capacitate de 3,2 l şi o putere de 750 W. Magazin Altex

Severin - 249,90 lei

Cele două coşuri au o capacitate de 3,2 l. Puterea aparatului este mai mare, de 1000W. Magazin Altex

Vortex - 79 lei

Are 3 coşuri şi o putere de 800 W. Magazin Altex


    Pentru a prelungi viaţa  vaselor de bucătărie, spală-le  imediat după folosire
Pentru a prelungi viaţa vaselor de bucătărie, spală-le imediat după folosire

«Atenţie la funcţiile de bază ale aparatului»

„Există foarte multe modele de aparate de gătit în aburi. Aşadar, când plecăm la cumpărături, trebuie să ştim exact ce anume ni se potriveşte. Trebuie să fim atenţi la câteva aspecte esenţiale cum ar fi numărul coşurilor, funcţia de comandă manuală sau electronică şi puterea aparatului. Dacă gătim mult, des şi diversificat atunci recomand achiziţionarea unui aparat cu trei coşuri şi putere mare (aceasta variază între 700 şi 1800 W). Aparatele mecanice au un timer, care, în funcţie de alimentele pe care le gătim, poate fi setat un timp ce variază între 5 şi 60 de minute. Atuul aparatelor cu comandă electronică este acela că meniurile de gătit sunt presetate. Atenţie deci ce model alegem! Dacă am stabilit deja acest lucru, ne putem gândi şi la alte funcţii: menţinerea mâncărurilor în stare caldă, intensificator de arome, tăvi detaşabile, bol pentru orez, suport pentru ouă".

Cum să-ţi îngrijeşti vasele

Vrei să ai vesela mereu curată şi bine întreţinută? Se poate, dacă ai grijă să respecţi câteva reguli.

* Nu încălzi mâncarea în cuptorul cu microunde folosind farfurii cu ornamente metalice. Rişi să strici şi cuptorul dar şi vasele.

* Nu lăsa farfuriile în frigider pentru că se vor deteriora din cauza schimbărilor prea bruşte de temperatură. Unele, de mai proastă calitate, se vor crăpa şi va trebui să le arunci.

* Spală farfuriile imediat după ce le-ai folosit. Lăsate murdare, resturile alimentare se vor usca, iar vesela se va spăla mai greu. Astfel, rişti să zgârii farfuriile sau să decolorezi picturile ornamentale.

* Nu păstra în farfurii fructe colorate: vişine, cireşe sau fructe de pădure. Acestea pot păta ceramica, iar vesela nu va mai putea fi folosită.

* După ce le speli, pune farfuriile la scurs în suportul pentru scurgere, iar apoi şterge-le cu un prosop de hârtie. În acest fel, pe veselă nu vor rămâne picături albe de calcar.

* Vesela din porţelan şi paharele din cristal se păstreză în ambalajul original.

* Este recomandat să nu foloseşti farfurii ciobite sau crăpate.

image
image
image
image
image
image
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net