68 de cazuri noi de gripă porcină, aproape 1.500 de români bolnavi

Ultima actualizare:

Ultimul bilanţ al Ministerului Sănătăţii arată că, de luni ora 12.00 până marţi, ora 12.00, au fost înregistrate de autorităţile sanitare alte 68 de îmbolnăviri, numărul total 1.465 de la debutul pandemiei.

Cele mai mulţi cazuri noi de gripă porcină s-au înregistrat în municipiul Bucureşti (14) şi în judeţele Botoşani (13) şi Bacău (12).

Totodată, s-a luat decizia suspendării integrale a cursurilor în opt unităţi şcoalre din ţară: Liceul Vasile Alexandri şi Liceul Economic Gheorghe Ghica din Bacău, Şcoala Ghindaoani clasele I-VIII, judeţul Neamţ, Şcoala generală cu clasele I-VIII din comuna Muiereasca judeţul Vâlcea, Liceul Teoretic Marton Aron, Liceul teologic romano-catolic Segito Maria, Grădiniţa nr.5 din Miercurea Ciuc şi Colegiul Naţional Octavian Goga din Miercurea Ciuc.

15 clase de la mai multe unităţi şcolare din ţară au fost, de asemenea, închise pentru şapte zile, după ce a fost confirmat virusul A/H1N1 la elevi.

Morbiditatea prin gripă A/H1N1 în Botoşani este mare

Situaţia în judeţul Botoşani rămâne una problematică, "morbiditatea prin gripă A/H1N1 în Botoşani fiind mare", potrivit epidemiologului-şef al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani. În plus, analizele medicale au confirmat că două dintre rudele bărbatului decedat în comuna Suliţa pe 10 octombrie au gripă porcină, fiind în prezent tratate cu Tamiflu,potrivit cadrelor medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase,în condiţiile în care testele în cazul bărbatului mort nu sunt gata, spune dr. Streinu-Cercel.

Autorităţile au decis să închidă pentru şapte zile clasa unde învăţa nepoata de nouă ani a bărbatului decedat, în cazul ei fiind confirmată infectarea cu virusul A/H1N1.Oficial, analizele bărbatului nu sunt finalizate, testul histopatologic durând până la trei săptămâni, potrivit dr. Adrian Streinu-Cercel. "Nu pot deocamdată nici să confirm, nici să infirm, analizele nu sunt gata şi nu pot fi grăbite", a declarat Streinu-Cercel.

Un posibil deces de gripă porcină la Botoşani a rămas neelucidat

Tot la Botoşani, duminică, în jurul orei 14, Poliţia judeţeană a fost informată de decesul unui copil de doi ani şi patru luni, la Spitalul de Pediatrie "Cuvioasa Parascheva" din Botoşani, unde fusese internat. "Decesul a survenit la ora 7 dimineaţa, figurând în evidenţa poliţiei ca moarte suspectă", potrivit purtătorului de cuvânt al IJP Botoşani, Manuela Ieremie, transmite NewsIn.

Fetiţa a decedat la două ore de la internarea în spital, medicii constatând o simptomatologie similară celei a virusului A/H1N1, care debutase cu 12 ore înainte de aducerea la spital. Potrivit directorului medical al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Gheorghe Apetroaie, copilul de doi ani avea simptome clare de gripă porcină.

Necropsia efectuată de IML Botoşani nu poate confirma sau infirma prezenţa virusului pandemic indicând drept cauză a decesului o insuficienţă cardio-respiratorie acută toxicoseptică datorată unei bronhopneumonii şi unei miocardii acute, potrivit necropsiei efectuate de IML, urmând ca Institutul Cantacuzino să constate dacă a fost prezent virusul A/H1N1. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Botoşani, medicii au prelevat probe pe care le-au trimis spre analiză la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
canicula asia profimedia jpg
sirena elle jimenez ofimedia jpg
record temperatura jpg
timisoara sinucidere saptamana mare jpg
ploaie primavara shutterstock 1660946191 jpeg
Printul William si Kate Middleton jpg
Ministrul finanțelor Marcel Boloș vizitează Trezoreria Municipiului București și Trezoreria sector 3, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
autostrada moldovei a7 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net