Un patiser român îşi urmează visul american la Miami

Ultima actualizare:

Aceste produse, adevărate bijuterii de cofetărie, sunt expuse în trei vitrine din sticlă, într-un local ce a fost transformat pentru a oferi sentimentul de intimitate, cu pereţii pe care sunt expuse tablouri ale unor artişti locali. În afara incintei se află o terasă spaţioasă, ascunsă de soare sub nişte umbrele roşii.

În afară de cafea şi produse de cofetărie şi patiserie, acest local oferă toate tipurile de servicii, mic dejun, prânz şi cină, seara muşteriii putând asculta şi muzică live.

Dora, 51 de ani, s-a născut la Bucureşti, locul unde a urmat şi cursurile unei şcoli culinare, la absolvirea căreia a devenit maestru patiser. Ea a lucrat mai mulţi ani în cofetăriile din Bucureşti.

În anul 1981 a emigrat la New York unde a făcut primii paşi spre a-şi împlini visul şi şi-a deschis propria patiserie.

După o vizită la nişte prieteni din Florida, în 2004, Dora s-a îndrăgostit de vremea mereu însorită şi caldă de acolo. A decis să-şi mute afacerea din New York şi a preluat localul Chocolada de la proprietarul iniţial. Deşi este proprietara localului, Dora preferă să pregătească chiar ea multe din bunătăţile pe care le oferă clienţilor, din meniul variat nelipsind şi specialităţi româneşti precum sărmăluţele cu mămăliguţă şi mititeii..

Mulţi dintre clienţi trec pragul localului Dorei pentru minunatele prăjituri pe care le pot savura în intimitatea incintei sau pe terasă.

Pentru Miami Herald, Dora este dovada că visul american încă poate fi trăit.

image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net