Ajutaţi-mă, vă rog, să mor!

Ultima actualizare:

Pentru că autorităţile l-au informat că această măsură este ilegală, bătrânul ameninţă că se sinucide. Pensionarul se plânge că nu mai poate îndura chinul şi durerile pricinuite de cele 11 afecţiuni.

„Am diabet, insuficienţă circulatorie cerebrală, fibrilaţii, accident cerebral, hemoroizi, depresie, cu urechea dreaptă aud foarte slab, am hipertensiune şi pancreatită", ne spune nea Vasile.

Din acest motiv, bătrânul a făcut mai multe adrese Ministerului Sănătăţii Publice, Direcţiei de Sănătate Publică, Colegiului Medicilor din Dolj şi Avocatului Poporului, prin care insistă să fie eutanasiat.

Dacă nu îi va fi rezolvată problema, pensionarul ameninţă că se va sinucide.

„Dacă îmi va fi respinsă cererea, voi fi obligat să iau alte măsuri neomeneşti şi necredincioase, pentru a înceta calvarul vieţii. Moartea nu înseamnă nimic, este în mersul normal al lucrurilor", crede olteanul.

Omul povesteşte că a fost operat de trei ori de prostată şi fiere şi că, din cauză că nu a avut bani de şpagă, starea lui este foarte gravă. Un doctor chiar i-a propus să-i fie tăiat organul sexual.

„Asta mai îmi lipsea. Mai bine mort decât să fiu torturat în acest mod. Chiar dacă am o soţie care mă iubeşte şi mă respectă, ştiu că înţelege decizia mea", mai zice bătrânul.

Dorinţa lui nea Vasile nu va fi îndeplinită prea curând, pentru că eutanasierea nu este reglementată. „Aveţi însă dreptul de a iniţia o normă juridică în acest sens", l-a anunţat în scris dr. Doru Dobrescu, vicepreşedintele Colegiului Medicilor din Dolj. 

Cazuri celebre de eutanasiere

ITALIA. Eluana Englaro avea 37 de ani, iar în 1992 a fost victima unui accident de circulaţie. De atunci s-a aflat în comă. Justiţia italiană a aprobat, anul trecut, decuplarea de la aparate tinerei aflate în stare vegetativă de 16 ani. Medicii au ajuns la concluzia că Eluana nu îşi va mai reveni niciodată. Tatăl tinerei s-a luptat în instanţă din 1999 pentru a obţine eutanasierea şi spune că fiica sa ar fi fost de acord.

ANGLIA. Tony Bland, un băiat care a intrat în comă după un accident, a fost la rându-i eutanasiat, acum doi ani. Presa britanică a scris atunci că, dacă medicii ar fi avut puţin mai multă răbdare, poate ca tânărul ar fi trăit. Însă medicii i-au retras tubul de hidratare şi băiatul a murit în aproximativ 10 zile. În mod ironic, acest lucru a fost hotărât de un tribunal, deci nu a fost o decizie ilegală a medicilor.

ELVEŢIA. Craig Ewert, un bolnav de neuropatie degenerativă, care a decis să îşi pună capăt zilelor la vârsta de 59 de ani. El a ales clinica elveţiană Dignitas, poate cea mai controversată unitate medicală din Europa. Înainte să fie eutanasiat, britanicul îşi sărută soţia şi îi spune: «Te iubesc, draga mea - foarte mult». Clinica din Zurich este una dintre puţinele autorizate pentru a efectua eutanasieri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net